Advertentie op Funda.
Advertentie op Funda. Screenshot

Makelaars nemen voorschot op permanent wonen Zuiderzee op Zuid in Biddinghuizen

Partnerbijdrages

BIDDINGHUIZEN - Verschillende makelaars nemen een voorschot op de politieke discussie over al dan niet permanent wonen in Zuiderzee op Zuid. Twee makelaars stellen in hun advertenties dat permanente bewoning mogelijk is, anderen plaatsen de appartementen op funda.nl niet onder de rubriek ā€˜recreatiewoningā€™.

Officieel zijn de luxe appartementen in Biddinghuizen uitsluitend bestemd voor recreatie. De gemeenteraad in Dronten heeft onlangs besloten mee te werken aan permanent wonen. De provincie Flevoland is het daar niet mee eens. Dit geschil wordt na het zomerreces uitgevochten.

Permanent resideren

Ondertussen adverteert Boerstaete Makelaardij uit Putten al met permanent wonen in Zuiderzee op Zuid. ,,Luxueus recreĆ«ren of permanent residerenā€, zo luidt de eerste zin van een advertentie.

Makelaarsland.nl schrijft in een verkooptekst: ,,De gemeente gedoogt permanente bewoning en de provincie is verzocht het bestemmingsplan te wijzigen in permanente bewoning. Dit zal nog dit jaar besloten worden. U kunt zich zonder zorgen gewoon inschrijven bij de gemeente, zoals vele van de bewoners reeds hebben gedaan.ā€ Makelaarsland meldt wel dat de eigenaar zelf verantwoordelijk is voor de advertentietekst.

Recreatiewoningen

Makelaars bieden woningen in recreatieparken als Bremerberg, Boschberg en RiviĆØra Beach in Biddinghuizen consequent aan onder de rubriek ā€˜recreatiewoningā€™. Daarentegen worden de recreatiewoningen in Zuiderzee op Zuid op Funda doorgaans bij de reguliere woningen geplaatst.

Volgens Dop Makelaars uit Lelystad is de vindbaarheid de enige reden waarom een appartement in Zuiderzee op Zuid niet als ā€˜recreatiewoningā€™ wordt aangeboden. De makelaar stelt dat vrijwel niemand op Funda onder recreatie zoekt.

Gemeente vindt het goed

Brandt Makelaars heeft op Funda verschillende appartementen uit Zuiderzee op Zuid staan, maar meldt nergens dat het recreatiewoningen zijn. Pas als belangstellenden contact opnemen zeggen zij dat permanent wonen officieel verboden is.

,,Wij weten uit ervaring dat de gemeente Dronten het gedoogt, het goed vindt", aldus de makelaar uit Harderwijk, ,,Dus wij zeggen tegen de mensen: als u daar wilt wonen, neem dan even contact op met de gemeente.ā€

Brandt verhuurt regelmatig woningen in Zuiderzee op Zuid voor permanente bewoning: ,,Maar vaak is dat tijdelijk, als overbrugging, bijvoorbeeld omdat men een huis aan het bouwen is.ā€

Dossier Zuiderzee op Zuid

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden