Afbeelding
©maartenheijenk.nl

De Bever wil dat iedereen na het sporten met glimlach naar buiten loopt

Partnerbijdrages

DRONTEN - ,,Een stuk of veertien sporten onder één dak’’, zo vat eigenaar Dennis Moonen de activiteiten van De Bever samen. Het sportcentrum op de hoek van de Educalaan en De West viert deze maand het 20-jarig bestaan.

Sporten die bij De Bever beoefend kunnen worden zijn bijvoorbeeld hapkido, krachttraining, spinning, personal training, houdingscorrectie, pilates, zwangerschapscursussen, yoga en de diverse cursussen van Les Mills.

Dennis Moonen

Het begon allemaal in Lelystad, waar het echtpaar Glotzbach judolessen gaf in het wijkcentrum De Bever. Vanwege het succes besloten ze een vestiging te openen in Dronten. Dennis Moonen liep daar aan het begin van deze eeuw stage, kwam vervolgens in loondienst en nam de zaak in 2010 samen met zijn moeder over. Sinds januari is Dennis alleen eigenaar.

,,De start was moeilijk’’, blikt Dennis, ,,Ik heb alle ups en downs van het ondernemerschap al wel meegemaakt.’’ Vooral het successievelijk vervangen van alle apparatuur was voor de ondernemer een enorme investering.

Eén-op-één coaching

Waarin onderscheidt De Bever zich van alle andere sportscholen? ,,Persoonlijke begeleiding en één-op-één coaching’’, antwoordt Dennis. Daarvoor heeft hij meer dan 20 mensen in dienst. ,,Als mensen hier binnenwandelen, moeten ze het gevoel hebben dat ze welkom zijn. Ons personeel is ècht gemotiveerd voor iedere training en wij willen dat iedereen hier aan het eind met een vrolijk gevoel naar buiten loopt.’’

Er wordt bij De Bever niet gewerkt met hele zware gewichten. Dennis Moonen benadrukt dat zijn sportcentrum niet zozeer bedoeld is voor krachtpatsers, maar voor iedereen van zeg maar 10 tot 90 jaar: ,,Ook ouderen en mensen met een beperking voelen zich hier thuis.’’

Jubileumactiviteiten

Ter gelegenheid van het jubileum wordt aan de Educalaan de rode loper uitgelegd. Er zijn allerlei jubileumactiviteiten, zoals speciale competities, een dj, een outdoorles spinning, een liveband op de bovenverdieping, een lezing door een BN’er en een gratis opstart voor nieuwkomers.

Trots is de eigenaar op zijn nieuwe Medical Body Composition Analyzer (MBCA). ,,Daar zijn er twee van in heel Nederland. Dit apparaat doet allerlei metingen voordat je gaat sporten. Aan de hand van de resultaten van die metingen kun je heel gericht gaan sturen. Dat is vooral voor artsen heel interessant.’’