Drie generaties Van Os.
Drie generaties Van Os. Aan de Amstel

Drie generaties Van Os exposeren bij Aan de Amstel in Biddinghuizen

Partnerbijdrages

BIDDINGHUIZEN - Bij galerie en kunstuitleen aan de Amstel aan de Ellerweg 23 in Biddinghuizen wordt op zaterdag 4 maart een expositie geopend met werk van drie generaties Van Os. Van hen woont en werkt Camille in Biddinghuizen.

,,Te zien is gevarieerd werk van drie zeer getalenteerde vrouwen op een rij uit het geslacht Van Os’’, aldus Caroline Bik van Aan de Amstel.

Rust en ruimte

In de vaak impressionistische landschappen en stillevens van Nella van Os-Algra (1932) draait het om rust en ruimte. Dochter Camille van Os (1961) heeft een fascinatie voor dynamiek en kracht. Dat is terug te zien in haar bronzen beelden van mens en dier.

Malu Brakenhoff (1986) maakt vooral humoristische fantasiedieren in keramiek en brons. Ook schildert ze in haar eigen stijl beesten op het platte vlak.

Met de paplepel

Camille van Os: ,,Het klinkt misschien een beetje cliché, maar het draait ook hier weer om de bekende paplepel. Bij ons thuis was het credo: ‘geen lego maar klei’. De behoefte om te creëren en te vormen is er altijd geweest in de familie. Mooi dat de artistieke genen steeds worden doorgegeven.’’

De officiële opening wordt op 4 maart om half drie verricht door wethouder Ton van Amerongen. Joke en Ernst van der Sloot uit Biddinghuizen treden op met hun band Toedus.



Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 8 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 9 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 9 uur geleden