Afbeelding
Foto: Wouter Foppen

Politie houdt 18-jarige man aan voor zedenmisdrijf in Kampen

Politie

DRONTEN/KAMPEN - Een 18-jarige man uit de gemeente Dronten is woensdag aangehouden voor een zedenmisdrijf in Kampen. Dat gebeurde afgelopen weekend in de omgeving van het Stadspark in de Hanzestad. 

In de nacht van zaterdag op zondag werd de politie gealarmeerd en al snel werd er een onderzoek gestart. Het park werd afgezet, er werd sporenonderzoek gedaan en het meerderjarige slachtoffer is opgevangen en er is uitgebreid met haar gesproken. In het vervolg werd er ook met getuigen gesproken, is er een buurtonderzoek uitgevoerd en is er een zoektocht geweest naar beeldmateriaal. 

Al deze informatie resulteerde in het identificeren en aanhouden van de verdachte, die afkomstig is uit de gemeente Dronten. Heel veel meer informatie deelt de politie op dit moment niet, omdat het, zo zegt de politie zelf, bij zedenzaken altijd zeer terughoudend is met het delen van herleidbare of al te specifieke informatie. “Dit is in de eerste plaats bedoeld om het slachtoffer te beschermen en af te schermen. We beseffen ons dat de behoefte aan informatie bij ervaren onrust groter is. Ook al werken die twee belangen tegengesteld op elkaar, we blijven het belang van het slachtoffer op nummer één zetten. We hopen hierbij op uw begrip”, wordt gemeld.

Oproep: getuigen gezocht

Ondanks de aanhouding is de politie nog altijd op zoek naar mensen die het één en ander hebben gezien of gehoord of anderszins meer weten en dit nog niet hebben gedeeld. Er kan gebeld worden naar 0900-8844.