Peter Duvekot is een van de mensen die zich afsplitst van de SP.
Peter Duvekot is een van de mensen die zich afsplitst van de SP. Foto: Wouter Foppen

SP Dronten splitst zich af van landelijke partij en gaat verder als Dronten Sociaal

Politiek

DRONTEN - De fractie, wethouder en bestuur van SP Dronten hebben besloten om de band met de landelijke partij te verbreken en zelfstandig lokaal door te gaan. Reden voor dit besluit is een slepend conflict dat de afgelopen periode tot een onoverkomelijk verschil van inzicht heeft geleid.

Volgens het bestuur van de lokale afdeling speelde de landelijke partij niet in op de bestuurlijke crisis die er al twee jaar woedt in regio Flevoland. De afdeling voelt zich in de steek gelaten door de landelijke partij, vooral omdat ondersteuning en een menselijke maat ontbraken als het gaat om de persoonlijke situaties van leden. Daarnaast kampt SP landelijk al langere tijd met verliezen bij de verkiezingen. ‘Zonder dat hier effectief op gereflecteerd wordt. Tegen de landelijke tred in boekten de lokale socialisten juist winst door hun eigen aanpak en verhaal’, zo luidt de verklaring. 

De voormalige SP-ers geven aan dat zij de afgelopen periode hebben geprobeerd om tot goede oplossingen te komen, maar dat is niet gelukt. “De afgelopen weken werden onze mails niet eens meer beantwoord. Dat is spijtig, maar voor ons geen reden om de handdoek in de ring te gooien”, concludeert wethouder Peter Duvekot.

Vanaf nu verenigen fractie, wethouder en het afgetreden bestuur zich in een nieuw op te zetten lokale socialistische partij en zetten hun werkzaamheden in de gemeenteraad voort. Dat gaat gebeuren onder de vlag van Dronten Sociaal. 

Henk Noome
Henk Noome volgt Maarten Vrolijk op als voorzitter Hospice Dronten 4 uur geleden
Vliegersmonument op het Meerpaalplein.
Wat is er zondag te doen? Bevrijdingsdag, gamefestival, bingo, Ketelmeer op tv 5 uur geleden
Een typische setting voor 'Gluren bij de Buren'.
Podiumkunst bij de Drontenaren thuis: "Variërend van een coverband tot rock" 5 uur geleden