Jan Klopman
Jan Klopman Foto: © Eelco Lindhout

Voorlopige kieslijst BBB Flevoland: drie Drontenaren

Politiek

DRONTEN - De namen van Jan Klopman, Henk Heijboer en Jan van den Berg prijken op de voorlopige kieslijst van BBB Flevoland voor de Provinciale Statenverkiezingen. Heijboer is de nummer twee op de lijst, terwijl Klopman de nummer drie is. 

Het gaat om een voorlopige kieslijst, omdat de lijst nog definitief moet worden vastgesteld tijdens een ledenvergadering die later dit jaar wordt gehouden. Rayonhoofd Heijboer heeft de taak op zich genomen om een team samen te stellen voor BBB Flevoland en deed dat samen met Jan Brok, vicevoorzitter van het landelijk bestuur van de partij. Volgens BBB bestaat de voorlopige lijst uit twintig personen, maar er werden tot dusver slechts tien namen bekendgemaakt. 

Van die tien namen komen er drie uit de gemeente Dronten. Henk Heijboer is de nummer twee, Jan Klopman is de nummer drie en Jan van den Berg is de nummer vijf. Heijboer is afkomstig uit Dronten, Klopman en Van den Berg komen uit Biddinghuizen. Klopman was eerder lid van het CDA en was onder andere fractievoorzitter van het CDA Dronten, maar besloot die partij onlangs de rug toe te keren