De toekomstige situatie bij Roggebot.
De toekomstige situatie bij Roggebot. Foto: screenshot

CDA maakt zich zorgen over sluipverkeer op Oudebosweg en Hondweg

Politiek

DRONTEN - Het CDA heeft in schriftelijke vragen aan het college haar zorgen uitgesproken over sluipverkeer op de Oudebosweg en de Hondweg. Door dat verkeer zou er volgens de partij extra risico op ongevallen zijn. 

De Oudebosweg en de Hondweg worden door sluipverkeer gebruikt omdat de Drontermeerdijk tussen Kampen en Elburg is afgesloten. Dit heeft te maken met de nieuwe brug die bij Roggebot wordt aangelegd. De omleidingsroute tussen Kampen en Elburg loopt over de Hanzeweg, de Biddingringweg en de Elburgerweg, maar volgens het CDA worden ook de Oudebosweg en de Hondweg veelvuldig gebruikt. 

Bermen kapot

De partij meldt dat de bermen grotendeels kapot gereden zijn. ‘Hierdoor, en door het elkaar tegemoetkomende verkeer op deze weg, loopt vooral de fietsende schoolgaande jeugd in het donker extra risico op ongevallen’, schrijft het CDA, dat wil weten hoe het college tegen deze situatie aankijkt. 

Daarnaast wil het CDA ook weten welke aanvullende maatregelen er op korte termijn genomen kunnen worden om sluipverkeer over de Oudebosweg en de Hondweg te voorkomen.

Eerder was Restaurant At Sea niet te spreken over de omleidingsroute. Volgens eigenaar Raymon Duffels komt de provincie haar afspraken niet na.