Geert Wilders in Kampen om ‘asielalarm’ uit te delen

Politiek

DRONTEN/KAMPEN - Geert Wilders was zaterdag in Kampen en deelde daar sleutelhangers uit als ‘asielalarm’. Op die manier wil de fractievoorzitter van de PVV bewoners van Kampen ‘een hart onder de riem steken’ als het gaat om de problemen die ontstaan rond het azc in Dronten. 

Wilders kwam naar Kampen met een sleutelhanger waaruit je een lipje kunt trekken. Doe je dat, dan gaat er een lampje branden en klinkt er een luide pieptoon. “Het Overijsselse Kampen wordt al maandenlang geteisterd door asielzoekers uit het nabijgelegen azc Dronten”, aldus de PVV-leider tegenover DeBrug.

Waar het de voorbije jaren relatief rustig was, zijn er de laatste maanden meerdere incidenten geweest. Zo drong een 20-jarige bewoner van het azc Dronten door tot een woning aan de Visseringstraat in Kampen, waar hij een slaapkamer binnenging. De bewoonster lag daar te slapen en schrok wakker van het ongewenste bezoek. De dader werd in de brandgang naast het huis gegrepen, waarbij er rake klappen vielen. 

Eind september werd er ook al een 18-jarige man uit het azc Dronten opgepakt voor een ernstige zedenzaak in het Stadspark van Kampen.