Afbeelding
Foto: PvdA Dronten

PvdA gaat met ludieke actie in op wijziging artikel 1

Politiek

DRONTEN - Een ludieke actie donderdagavond in de raadzaal van het gemeentehuis in Dronten. Sandra Nobel en de PvdA speelden in op de wijziging van artikel 1 uit de Grondwet.

De eerdere tekst staat op de grote ovalen lamp die in de raadzaal hangt, maar de tekst van het eerste artikel uit de Grondwet werd deze week gewijzigd na een initiatiefwetsvoorstel van de Tweede Kamerleden Hammelburg (D66), Bromet (GroenLinks) en De Hoop (PvdA). Het nieuwe, aangepaste artikel 1 luidt nu: ‘Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, handicap, seksuele gerichtheid of op welke grond dan ook, is niet toegestaan’. ‘Handicap’ en ‘seksuele gerichtheid’ zijn nieuw toegevoegd aan de non-discriminatiegronden.

De PvdA Dronten is maar wat blij met die wijziging en kwam daarom donderdag met een ludieke actie. Het hing een bordje aan de lamp met de tekst ‘seksuele gerichtheid, handicap’, zodat de tekst op de lamp weer actueel is. “PvdA Dronten wil graag aangeven dat we hier heel blij mee zijn en dat doen we vanavond door een bord op te hangen in de raadzaal van Dronten”, laat Nobel weten. 

Afbeelding
Afbeelding
Andy Snijdt Hout | Wat is dit toch een leuk feest 6 uur geleden
Afbeelding
Wat is er zondag te doen? Darttoernooi, Igor Popov, Wereldlichtjesdag 7 uur geleden
Afbeelding
Polderleven in Beeld | De torens van Dronten 7 uur geleden