Dronterlandrun wil volgend jaar starten en finishen op het Meerpaalplein

Sport

DRONTEN - De Dronterlandrun is met duizend deelnemers één van de grootste sportevenementen in de gemeente Dronten. Om ook het ‘grote publiek’ kennis te laten maken met de survivalsport, willen de organisatoren volgend jaar graag starten en finishen op het Meerpaalplein.

Zondag waren de start en de finish van de Dronterlandrun op de accommodatie van ASVD Korfbal. Dat beviel de organisatie uitstekend. „Maar we willen Dronten nog meer laten kennismaken met de survivalsport”, zegt voorzitter Hans van Groesen, „Mensen die het weten en die de publiciteit gevolgd hebben komen wel naar de korfbalclub, maar als iets op het Meerpaalplein is, dan krijg je toch meer aandacht.”

Lustrum Dronterlandrun

Een extra aanleiding om te verhuizen naar het centrum is het lustrum van de Dronterlandrun. Hans van Groesen: „We willen er dan nog meer een feest en nog meer een spektakel van maken. Zo gaan we behalve de 5 en de 8 kilometer ook de 12 kilometer aan het programma toevoegen.”

Eigenlijk hoopt de voorzitter op hetzelfde effect als het afgelopen weekeinde bij de Samenloop voor Hoop: „Zoiets, zo’n sfeertje dat zou mooi zijn als we dat volgend jaar met de survival kunnen doen. Om de sport op de kaart te zetten en om ervoor te zorgen dat er vertier in het dorp is.”