Remco Drenth
Remco Drenth Hilde Boers Pr

Drie spelers van Reaal Dronten organiseren voetbaltoernooi op Meerpaalplein

Sport

DRONTEN - Remco Drenth, Danny Mol en Robert Staarman organiseren dit jaar het voetbaltoernooi tijdens het Beach Event Dronten. Na het succes van vorig jaar worden er dit jaar twee velden gemaakt voor het voetbaltoernooi, dat wordt gehouden op zaterdagmorgen 24 juni.

Zelf spelen ze alle drie in het eerste elftal van Reaal Dronten. „Het past bij onze vereniging om iets voor anderen te doen. En wat is er leuker dan dit voor de jeugd in Dronten te organiseren”, aldus Drenth.

Twee velden

Op het ene veld spelen kinderen van 6 tot en met 10 jaar, op het andere veld de jeugd van 11 tot en met 14 jaar. Drenth heeft het draaiboek al klaar, Mol zorgt voor de flyers en Staarman gebruikt de contacten van zijn eigen voetbalschool en bij zijn andere clubs: Asv Dronten en PEC Zwolle.

„Iedereen kan meedoen, we benaderen alle voetbalverenigingen”, weet Robert. Teams bestaan uit vier veldspelers en een keeper. De organisatoren benadrukken dat ook meisjes kunnen meedoen.

Onvergetelijk

Het drietal kijkt ernaar uit: „Op het zand is het toch net even anders voetballen als op het gras. De slidings van vorig jaar waren dan ook onvergetelijk en het plezier was groot. We hebben er zin in en hopen op mooi strandweer en natuurlijk publiek om de spelers aan te moedigen.”

Opgeven: www.beacheventdronten.nl.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 12 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 13 uur geleden