Het podium in Nijeveen.

Jasper Schouten opnieuw op het podium, deze keer in Nijeveen

NIJEVEEN - Nadat hij zondag in Duitsland de slotetappe van de Oderrundfahrt won, stond wielrenner Jasper Schouten uit Dronten gisteren weer op het podium. Tijdens de Omloop van Nijeveen eindigde hij als derde.

In Nijeveen bleef er een groep van dertien renners over, die sprintten voor de winst. „In de sprint te veel gefocust op andere in plaats van m’n eigen sprint te rijden”, zei de 23-jarige Schouten achteraf, „Dan moet je genoegen nemen met plek drie…”

De winst ging in Drenthe naar Roy Eefting uit Apeldoorn. Twan Brusselman uit Helmond werd tweede.

Feestje met Time Bandits en dj Gerard Ekdom op binnenplein van De Meerpaal 17 uur geleden