Voormalig BAS-speler Alessio Da Cruz gepresenteerd bij z'n nieuwe Italiaanse club

Sport

NOVARA (Italiƫ) - Voormalig BAS-voetballer Alessio Da Cruz (20) is vrijdag gepresenteerd bij zijn nieuwe club Novara Calcio. Dit elftal speelt in de Italiaanse Serie B, waar het vorig seizoen in de middenmoot eindigde.

Alessio Da Cruz voetbalde tot zijn tiende bij BAS. Daarna verhuisde bij met zijn moeder van Biddinghuizen naar Almere en ging hij bij Ajax spelen. Via Almere City belandde hij bij FC Twente, waar hij twee jaar geleden zijn eredivisiedebuut maakte. Tot een doorbraak bij Twente kwam het niet, waardoor hij vorig seizoen werd verhuurd aan FC Dordrecht.

Geen geld voor BAS

Zijn contract bij FC Twente liep deze zomer af en de optie tot contractverlenging werd door de Enschedese club niet gelicht. Hij is derhalve transfervrij naar Italiƫ vertrokken.

Dat betekent dat BAS niet profiteert van de transfer, zoals Reaal en Asv Dronten dat recent wel deden bij de overgang van Hakim Ziyech van FC Twente naar Ajax.

Goed gevoel

Novara is gelegen tussen Milaan en Turijn. Bij zijn presentatie (zie bijgaande video vanaf 2.05 min.) vertelde De Cruz dat hij meteen een goed gevoel had bij Novara.

De kersverse vader hoopt zijn nieuwe club een ā€˜boostā€™ te kunnen geven met creativiteit en het creĆ«ren van kansen. Hij verwacht in het begin als buitenspeler te worden ingezet, maar hoopt zich te kunnen ontwikkelen tot aanvallende middenvelder.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 19 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden