Ā©maartenheijenk.nl

Swift '64 begint Flevocup met knappe zege, BAS gelijk bij IJVV

SWIFTERBANT/BIDDINGHUIZEN - Swift '64 is dinsdag de strijd om de Flevocup begonnen met een knappe overwinning op Lelystad '67. De ploeg van trainer Patrick Posthuma was met liefst 1-4 te sterk voor de tweedeklasser. BAS hield IJVV, door twee goals van Patrick Woud, op een 2-2 gelijkspel.

Swift kwam in Lelystad fantastisch uit de startblokken. Tom Roskam en Florijn Diepstraten zorgden binnen elf minuten voor een 0-2 voorsprong en pas na de rust kon Lelystad '67 iets terug doen. Het bleef echter bij Ć©Ć©n tegengoal, terwijl Swift nog tweemaal doeltrof. Nieuweling Steven George maakte de 1-3 en kort voor het einde was Bas van Spronsen goed voor het slotakkoord: 1-4.

De strijd om de Flevocup gaat zaterdag verder, als Swift het in de finale opneemt tegen Zeeburgia. Die ploeg speelde eerder op de avond tegen Urk en was met 1-2 te sterk. De finale begint zaterdag om 15.30 uur.

BAS zet gelijkspel neer

BAS oefende tegen tweedeklasser IJVV en kwam in IJsselmuiden tot een 2-2 gelijkspel. De thuisploeg kwam al rap op een 1-0 voorsprong, maar door twee treffers van Patrick Woud stond BAS bij rust met 1-2 voor. Na de onderbreking had IJVV veelal de bal en dat resulteerde uiteindelijk in evenwicht: 2-2.

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 10 uur geleden