Moment uit de oefenwedstrijd EFC'58 - Asv Dronten (1-6).
Moment uit de oefenwedstrijd EFC'58 - Asv Dronten (1-6). Klaas Huisman

Gerjan Visser over plotselinge vertrek: „Het ligt absoluut niet aan BAS”

Sport

ERMELO - Even snel als hij was gekomen, is Gerjan Visser ook weer vertrokken bij BAS. De 26-jarige middenvelder kwam in de zomer over van vierdeklasser EFC '58 uit Ermelo, maar is daar nu alweer teruggekeerd. DeDrontenaar.nl vroeg hem naar zijn beweegredenen.

„Het ligt absoluut niet aan BAS. Deze club heeft mij geweldig opgevangen en alles gedaan om het mij naar de zin te maken”, zegt Visser na de 1-6 oefennederlaag tegen Asv Dronten, „Het voelde gewoon niet goed. Ik kreeg heimwee naar mijn oude club en miste mijn vrienden in Ermelo.”

Moeilijk te combineren

De middenvelder wijst op zijn drukke privéleven en het feit dat hij vader is geworden. Dat was in zijn ogen moeilijk te combineren met voetballen in Biddinghuizen: „Met mijn verstand ben ik de nieuwe uitdaging bij BAS aangegaan, maar ben in mijn hart altijd een EFC’er gebleven.”

„Ik ben nu 26 jaar en hoef zonodig niet meer aan een nieuw avontuur te beginnen. Hier in Ermelo bij EFC'58 voel ik mij echt thuis en helemaal op mijn plaats. Nogmaals: het ligt niet aan BAS, dat is een mooie club en ik wens hun alle succes toe.”