Raymond Schuurman
Raymond Schuurman ©maartenheijenk.nl

Eerste serieuze testcase voor Asv Dronten is zaterdag in Apeldoorn

Sport

DRONTEN - Ter afsluiting van het trainingskamp in Apeldoorn staat zaterdagmiddag op sportpark De Orderbos de oefenwedstrijd CSV Apeldoorn - ASV Dronten op het programma. Deze oefenwedstrijd tegen hoofdklasser CSV Apeldoorn is de eerste echte serieuze testcase voor de groene polderboys.

We zijn benieuwd hoe het team het trainingskamp in de Apeldoornse bossen is doorgekomen en hoe de spelers terugkijken op de afgelopen dagen. Na afloop zullen we onze pijlen gaan afvuren en hopen we de geheimen van het trainingskamp te ontrafelen.

Ontwikkeling, progressie en vaste patronen

Ondanks dat het team nog maar twee weken in training is zijn er al vaste patronen en duidelijke lijnen te zien. Het lijkt erop dat Trainer Raymond Schuurman al een duidelijk spelsysteem voor ogen heeft. Hij heeft de beschikking over een gretige en leergierige groep die absoluut willen meedraaien in de eerste klasse.

De nieuwkomers spits Kevin van der Vlag, middenvelder Wouter van der Molen en doelman Eser Elmali maken een goede fanatieke en gedreven indruk. Uit de eigen jeugdopleiding is de lichtvoetige dribbelaar Lucky Akot een verrijking in de voorhoede.

Valse schaduwspits

Het is ook prachtig om te zien hoe Jodi de Boer zich multifunctioneel ontwikkelt en nu ook als valse schaduwspits op het middenveld goed uit de voeten kan. De eigen clubjongens zoals Rik Breemhaar, Chris van Maanen, Vincent ter Burg, Martijn Timmer en Niek Telgen zijn niet meer weg te denken uit het eerste elftal waar nu ook Ingmar Koster en Bob Breemhaar op de deur kloppen.

Aan de hand van de routiniers Jeroen van der Meer, Laurens Brouwer, Maurizio Sleurink en Ricardo Talu kunnen er weleens mooie dingen gebeuren. Gaan Tom Kijk in de Vegte en Brian Harpe er nog bijkomen? We gaan het meemaken de komende weken! Er hangt een positieve en optimistische sfeer in dit team!

Al een maand in training

De Drontenaren hebben nog maar twee oefenwedstrijden in de benen waarbij er met 1-2 van IJVV en met 1-6 bij vierdeklasser EFC werd gewonnen, maar de rood gelen van CSV Apeldoorn zijn al een poosje langer bezig. De Apeldoorners kwamen inmiddels al zes keer in actie en boekten afgelopen week in Oldenzaal een knappe 0-1 bekeroverwinning bij Quick'20.

In de oefenreeks verloor CSV Apeldoorn maar liefst drie keer en werd er alleen met 0-6 bij Albatross en met 1-0 van SDV Barneveld gewonnen. De uitwedstrijden tegen DVS'33 Ermelo en HSC'21 Haaksbergen werden met 2-1 en 5-2 verloren terwijl de rood gelen thuis met 0-3 onderuit gingen tegen sv Huizen.

Vorig seizoen

Beide teams kwamen elkaar vorig seizoen in de hoofdklasse tegen en beide wedstrijden gingen verloren voor de groene polderboys. In Apeldoorn werd het 3-0 voor CSV met doelpunten van Richard van Schooten, Sander Krijns en Frank Boers. In Dronten hielden de groen witten lang stand, maar ging het in de slotfase alsnog mis toen Jesse Hartgers en Steven van Es voor de 0-2 eindstand zorgden.

Terwijl ASV Dronten rechtstreeks degradeerde eindigden de Apeldoorners op een verdienstelijke vierde plek in de hoofdklasse.

In de vorige edities wist ASV Dronten slechts 1 keer van CSV te winnen. Beide clubs kennen elkaar goed en kwamen elkaar regelmatig tegen. Uit de laatste tien wedstrijden wist ASV Dronten slechts 1 keer van CSV Apeldoorn te winnen. Dit was in 2004 toen de groen witten thuis in Dronten in een ongekend spektakelstuk met 4-3 van CSV wisten te winnen. Het duel eindigde vier keer in een gelijkspel terwijl de rood gelen maar liefst vijf keer aan het langste eind trokken.

Trainer en topscorers

De selectie van CSV heeft een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud. Vorig seizoen was Richard van Schooten met 17 doelpunten de absolute topscorer bij CSV met daarachter Sander Krijns en Huseyin Guveli met zeven doelpunten.

De hoofdtrainer Jurgen Schefczijk is een oude bekende en stond tussen 1999 en 2003 ook al aan het roer in Apeldoorn. Via vele omzwervingen bij grote clubs is Jurgen Schefczijk weer teruggekeerd in Apeldoorn.

Sinds 2011 hoofdklasser

De Christelijke Sport Vereniging Apeldoorn werd op 1 Juni 1946 in de clubkleuren Rood Geel opgericht en speelt zijn thuiswedstrijden op het sportpark De Orderbos. Deze volksclub heeft inmiddels 1200 leden en heeft met de Balconyside een fanatieke luidruchtige aanhang.

Nadat CSV in 1997 kampioen van de tweede klasse werd ging het snel opwaarts met de club en schommelde het eerste elftal tussen de eerste klasse en hoofdklasse. In 2010 werd zelfs de topklasse bereikt, maar er volgde meteen weer degradatie. Sinds 2011 tot op heden zijn de rood gelen een stabiele hoofdklasser.

Zaterdagmiddag om 15:00 uur is de aftrap op sportpark De Orderbos te Apeldoorn.

Klaas Huisman