BAS overklast Elspeet, Swift '64 geeft voorsprong uit handen

BIDDINGHUIZEN/SWIFTERBANT - BAS is zaterdagmiddag op prima wijze begonnen aan het bekertoernooi. De Biddinghuizenaren speelden thuis tegen Elspeet en waren met liefst 5-0 te sterk. Swift '64 verloor, ondanks een 0-2 voorsprong, met 3-2 van Olympia '28.

BAS had het een half uur lastig met de bezoekers uit Elspeet, maar liep daarna verder en verder weg. De eerste treffer kwam op naam van middenvelder David van Dijk, waarna het nog voor de rust 2-0 werd. Patrick Woud bediende Jesper Claassen en hij werkte de bal bij de tweede paal binnen.

Na de rust bleef BAS de betere partij en liep het uit naar een klinkende 5-0 overwinning. Karst van Dijk maakte de 3-0, Woud de 4-0 en het slotakkoord was voor Mark Schaap. Hij onderschepte een terugspeelbal en daarna was het een koud kunstje om te scoren: 5-0.

Swift verliest bij Olympia

Ook Swift '64 leek zaterdag onderweg naar een overwinning. De eerste helft was gelijkwaardig, maar na de onderbreking kwam Swift toch voorbij Olympia. Twee goals van Tom Roskam hielpen de ploeg aan een 0-2 voorsprong, maar toch ging het nog mis. Na tachtig minuten stond er 2-2 op het scorebord en in de slotfase werd John Sanders het goudhaantje: 3-2.