Arjen Kamer
Arjen Kamer ©maartenheijenk.nl

ASVD Korfbal wint ook tweede thuiswedstrijd en staat nu in de middenmoot

DRONTEN - De korfballers van ASVD hebben ook de tweede thuiswedstrijd in winst omgezet. Tegen KVZ maakten de Drontenaren het zichzelf onnodig moeilijk. Toch werd er uiteindelijk met 24-16 gewonnen.

KVZ stond puntloos onderaan en bij een overwinning kon ASVD een gat slaan met de onderste ploegen in deze competitie. ASVD begon sterk en pakte meteen een voorsprong. De Drontenaren hadden het betere van het spel en hadden de voorsprong direct uit moeten bouwen. Echter mede door veel gemiste kansen en drie gemiste strafworpen kon KVZ toch bij blijven en was de stand ‘maar’ 12-9 met de rust.

Herpakken

Na rust begon KVZ direct scherp en dit leidde er toe dat de ploeg weer aansloot: 14-13. Na weer een gemiste strafworp aan de kant van ASVD herpakte de ploeg zich en brak een sterke periode aan.

ASVD/PV Systems liet weer zien dat het de betere ploeg was en maakte de kansen af. Via 17-13 werd het 20-14 en was de wedstrijd beslist.

Middenmoot

Door deze overwinning staat ASVD nu knap in de middenmoot en staat het vier punten los van de onderste plekken. Coach Wilbert Leendertse was dan ook tevreden: „Ondanks het missen van veel opgelegde kansen hadden we aanvallend de gehele wedstrijd het initiatief. Door het missen van deze kansen konden we helaas de wedstrijd niet eerder naar ons toetrekken en bleef KVZ aansluiting houden.”

„Op 14-13 sloegen we echter definitief een gat en was de wedstrijd gespeeld. Wederom een uitstekend collectief gezien, waarin ook het door wisselen het gewenste resultaat had.”