Reaal verliest bij VEVO, Swift '64 vergeet te winnen in Elburg

Sport

DRONTEN/SWIFTERBANT - Reaal Dronten en Swift '64 zijn zaterdag allebei met een nederlaag begonnen aan het nieuwe seizoen. De Drontenaren gingen met 2-1 onderuit bij VEVO, terwijl Swift met 1-0 verloor bij ESC.

Swift liet de kans liggen om met een driepunter te starten. De ploeg van trainer Patrick Posthuma kwam al snel op achterstand, maar leek die tik prima te verwerken. Kans op kans werd er bij elkaar gespeeld, de druk naar voren was immens, maar het enige ontbrekende was een doelpunt.

Die goal kwam er niet meer. Swift speelde goed, deed er alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar het lukte maar niet om een goal te maken. Zodoende incasseerde de ploeg een nederlaag en staat het na één wedstrijd op de hatelijke nul.

Reaal onderuit

Competitiegenoot Reaal Dronten verloor haar eerste wedstrijd ooit in de derde klasse. De Dronter formatie ging op bezoek bij VEVO en keek daar bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan. In de slotfase maakte Adil el Morabit nog wel de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij.