Jong en oud in de kantine van Swift'64.
Jong en oud in de kantine van Swift'64. Swift'64

Swift’64 wil oud-leden en ouderen actiever betrekken bij de voetbalclub

Sport

SWIFTERBANT - Swift’64 gaat proberen om oud-leden en ouderen uit het dorp actiever te betrekken bij de voetbalvereniging. De initiatiefnemers Jan Griekspoor en Jacob Eising vinden dat er te weinig ouderen bij Swift’64 komen.

Het gaat Griekspoor en Eising niet alleen om het voetbalspelletje. Ze constateren dat de voetbalclub op zaterdag een ontmoetingsplek is voor zowel jong als oud, maar dat er enkele groepen achterblijven.

Drukte van jewelste

„Steeds meer gezinnen met kinderen vinden hun weg naar het voetbalveld. In een beschermde omgeving even eruit in eigen dorp”, aldus Jacob Eising, „Ondanks de uitwedstrijd van het eerste team was het ook afgelopen zaterdag een drukte van jewelste.”

Bij al die gezelligheid ziet het tweetal echter dat er weinig ouderen komen en dat ook de oud-leden het laten afweten: „De afgelopen maanden hebben we plannen ontwikkeld om dit te verbeteren. Het plan is enthousiast ontvangen door het bestuur.

Ontmoetingsplek

Het tweetal denkt aan ontmoetingsplekken zowel in als buiten de kantine. Zo wordt er met de verantwoordelijke commissies gesproken over het bouwen van een kleine tribune, omdat er op dit moment rond het veld weinig zitplaatsen zijn.

Voorzitter Niels Krol constateert dat de club voetbaltechnisch op de goede weg is en dat er ook op het complex aanpassingen zijn gedaan om het allemaal aantrekkelijker te maken. Zo zijn onlangs de tl-lampen in de kantine en de bestuurskamer vervangen door LED-verlichting.

Financiën

Tegelijkertijd wijst de voorzitter erop dat Swift niet alle plannen zelfstandig kan uitvoeren: „Daarvoor zijn simpelweg de financiële middelen te beperkt.”

Daarom heeft penningmeester Erik Dibbelink het project van Griekspoor en Eising onder de naam ‘trefpunt voor ouderen’ aangemeld bij de Rabobank Clubkas Campagne. Het bestuur heeft de leden opgeroepen te stemmen op dit inititief.