Afbeelding
Gert Drent

Vooruitblik voetbal: BAS aast op tweede competitiezege

Sport

BIDDINGHUIZEN - BAS speelt zaterdag haar eerste competitieduel in eigen huis en doet dat in ieder geval zonder verdediger Karst van Dijk. Hij kampt met een enkelblessure, waardoor de ontmoeting met Rouveen in ieder geval nog te vroeg komt. Verder kan trainer Bert van den Brink over al zijn spelers beschikken.

BAS kende een succesvolle start van het seizoen, want afgelopen week werd er met 2-3 gewonnen van WZC Wapenveld. Voor Biddinghuizer begrippen een verrassend begin, aangezien het de voorbije twee seizoenen niet lukte om de eerste wedstrijd positief af te sluiten. Wat dat betreft heeft BAS al drie bonuspunten binnen, al lijkt WZC op voorhand een ploeg die BAS hoe dan ook onder zich moet houden.

SC Rouveen, de tegenstander van zaterdag, is voor BAS een grote onbekende. Op de site van de club valt te lezen dat beide ploegen elkaar nog nooit troffen. Rouveen startte de competitie eveneens met een zege, want het was met 2-0 te sterk voor Olympia '28. "We willen vooral punten pakken. We doen er alles aan om goed te beginnen", liet BAS-trainer Bert van den Brink eerder al optekenen.

Volledig programma

14.45 uur DETO - asv Dronten

15.00 uur Swift '64 - VEVO

15.00 uur BAS - SC Rouveen

15.00 uur Reaal Dronten - Zwolsche Boys