BAS moet het doen met een punt: "Was helemaal niet nodig"

BIDDINGHUIZEN - BAS heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen SC Rouveen met 2-2 gelijkgespeeld. De Biddinghuizenaren kwamen al vroeg op voorsprong, maar moesten uiteindelijk toch genoegen nemen met een punt. "Dit was helemaal niet nodig", zegt BAS-trainer Bert van den Brink.

In die woorden van de coach zit een dubbele lading. Hij doelt op het eindresultaat en het verlies van twee punten, maar ook op de scheidsrechter. De leidsman speelde een dusdanige rol, dat Van den Brink het niet links kon laten liggen. "Om op zo'n dusdanige manier te fluiten, dat was niet nodig. SC Rouveen en BAS zijn twee leuke ploegen", zegt de coach.

De wedstrijd dan. Binnen een minuut kwam BAS via Mark Schaap op voorsprong, maar misschien nog wel sneller werd het alweer gelijk. Voor de rust scoorden beide ploegen nogmaals. Rouveen kwam uit een strafschop op voorsprong, maar kort voor rust werkte opnieuw Schaap de gelijkmaker binnen.

Daar bleef het bij. BAS, dat in de slotfase Patrick Woud zag wegvallen na een rode kaart, was wel de bovenliggende partij, maar scoren was er niet meer bij. "Het was wel zo'n middag waarop de 2-3 ook nog zou vallen. Dan heb je helemaal een verloren middag. Ik ben in ieder geval niet tevreden met dit resultaat", stelt Van den Brink.