Bas Koffijberg
Bas Koffijberg Shoganai Judo Dronten

UPDATE | Goud, zilver en brons voor Shoganai-judoka’s bij NK in Almere

Sport

ALMERE - De Nederlandse kampioenschappen judo in Almere waren vandaag een doorslaand succes voor Shoganai Judo Dronten. Iris Iwema won goud, Bas Koffijberg zilver en Paula Borgonje brons.

Iris Iwema (vrouwen tot 63 kilogram) rekende achtereenvolgens af met Sanne Vermeer, Lisa Müllenberg en Sem van Dun. Het leverde de op Palendal trainende judoka de Nederlandse titel op.

Bas Koffijberg (mannen tot 60 kilogram) won van Ryan Lo-A-Njoe en Tibo Volleman, maar ging in de finale kopje onder tegen Tornike Tsjakadoea.

Paula Borgonje won van Naomi Rottier en ging ten onder tegen Dewy Lo-A-Njoe. Het leverde haar een bronzen medaille op. Joia Hiemstra uit Biddinghuizen verloor in haar eerste wedstrijd van Lizzy Coenraad, die uiteindelijk samen met Paula Borgonje het brons won.

Verslag Shoganai Judo Dronten:

De eerste dag van het Nederlands Kampioenschap Judo Senioren in Almere is geëindigd met een prachtig resultaat voor het Judo in Dronten. Op een sterk bezet NK Senioren hebben Iris Iwema, Paula Borgonje en Bas Koffijberg goud, brons en zilver gehaald.

Paula Borgonje werd vorig jaar nog tweede in de -52 en had dit jaar een lastige loting waardoor ze na haar eerste gewonnen partij al tegen de latere kampioen Dewi Lo-A-Njoe kwam. Deze pot werd helaas verloren, maar in de partij om brons was Paula er weer helemaal en scoorde ze drie wazaris waarna ze met een houdgreep de partij binnenhaalde.

In dezelfde gewichtsklasse deed vijftienjarige Joia Hiemstra prima ervaring op en liet ze twee sterke partijen zien die ze door kleine foutjes net verloor.

Bas Koffijberg stond geconcentreerd op de mat in de -60 kg en haalde de halve finale door Ryan Lo-A-Njoe op wazari te verslaan in de golden score. Ook de halve finale werd in de golden score binnengehaald waarna Bas zich kon voorbereiden op het treffen met de kampioen van vorig jaar; Tornike Tjakadoea.

Het was een spannende partij, die gelijk opging en daardoor in de golden score beslist moest worden. Helaas had de scheidsrechter iets te weinig geduld, want hij gaf Bas iets te vroeg een shido. Bas heeft mentaal grote stappen gezet en we gaan nog meer van hem zien.

Iris Iwema liet in drie partijen zien hoe je Nederlands Kampioen moet worden. Ze had het plan al in haar hoofd en voerde dat super strak uit. Eerst werd Sem van Dun met wazari verslagen. In de halve finale werd Lisa Muellenberg in de golden score aan de kant gezet met drie shidos. En in de finale was een wazari tegen Europees Kampioen Sanne Vermeer genoeg voor de titel!

 NK judo: Iris Iwema goud
 Iris Iwema
 Paula Borgonje
Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 10 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 11 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 11 uur geleden