De minioren in Zwolle.
De minioren in Zwolle. Zuiderzeezwemmers

Jongste zwemmertjes van Zuiderzeezwemmers hengelen vijf medailles binnen

DRONTEN - De jongste leden van de Zuiderzeezwemmers kwamen dit weekeinde in actie in Zwolle. Zij hengelden vijf medailles binnen. Ook tijdens andere wedstrijden werden flink wat PRā€™s verbeterd en podiumplaatsen bereikt.

Verslag Zuiderzeezwemmers:
Swimkick minioren circuit

Zaterdag 7 oktober genoten de jongste wedstrijd zwemmers van ZZZ van een goed georganiseerde wedstrijd in Zwolle. Het ging hier om het eerste deel van het Swimkick/Minioren Circuit. Een bijzonder goed bezette wedstrijd met ruim 100 zwemmers van wel acht clubs gingen een sportieve maar fanatieke strijd met elkaar aan. Zij deden dat in programma nummers voor de beginnende zwemmers met versoepelde regelgeving en programma nummers voor de gevorderde minioren zwemmers. Het was een prachtig spektakel, waarin de kinderen hun uiterste best deden, zodat ze misschien een medaille konden bemachtigen.

Ook onder de zwemmers van ZZZ behoorden enkele tot de gelukkige medaille winnaars. In de speciale programmaā€™s voor de beginnende zwemmers geboren in 2008, won de club vier medailles. Op de 25m vrijeslag zette Nils Pit een tijd van 24.63 op de klok dit was goed voor een zilveren medaille, bij de meisjes won Bindi Snijdelaar het goud in een tijd van 28.96. Op de 25m rug was het Nils Pit die met een gouden medaille naar huis ging, hij zwom een mooi pr van 22.19, Bindi Snijdelaar zwom zich bij de meisjes naar het zilver in een tijd van 30.38. Bij de meer gevorderde swimkick zwemmers was het Licianne Jungeling die zich naar een podium plaats zwom, zij won het brons in een pr van 53.37 op de 50m rugslag.

Een aantal zwemmers visten net achter het net, zij moesten genoegen nemen met een 4de plaats dit waren; Collard Jungeling die wel even een geweldig pr van wel 6,5 seconde zwom op de 50m vrijeslag in een tijd van 44.16. Bij de minioren werd Gijs Vesseur 4de op de 100m vrijeslag in een mooi pr van 1.29.02, op de 200m wissel tikte Kimberley Olieman aan als 4de in een tijd van 3.34.02. Op de 50m rugslag was het weer Collard die als 4de aan tikte nu in een pr van 53.27, Kimberley Olieman zwom zich nogmaals naar een 4de plaats nu op de 100m rug zij tikte hier aan in 1.43.58.

De Zuiderzeezwemmers verschenen met drie estafette teams aan de start op de 4x50m vrijeslag, het eerste team zwom een prachtige race, zij wisten hun inschrijftijd met 4 seconden aan te scherpen naar een tijd van 2.46.70 goed voor een vijfde plaats.

Er werden nog een aantal prachtige prā€™s gezwommen Tibeau Sijtsma ,Lars de Haas en Bert Hagting verbeterden hun 50m vrijeslag tijd flink, Jesper Dinger zwom een pr op de 100m rug en Gijs Vesseur wist op deze slag een flinke verbetering te boeken. Prachtige resultaten dus voor de jongste zwemmers van de Drontense club.

Limietwedstrijd Drachten

Ook bij de wat oudere zwemmers ging het uitstekend, een kleine groep van hen nam deel aan een limiet wedstrijd in Drachten. Ook hier regende het persoonlijke verbeteringen. Ilmar Stoop startte op drie afstanden, zijn 100m wisselslag eindigde in een mooi pr van 1.06.38 goed voor de 3de plaats, ook op de 100m vlinder werd hij 3de nu in een tijd van 1.07.35 wederom een pr, op de 100m vrij eindigde hij als 2de in een tijd van 58.46.

Didi Gest en Suzanne Vesseur zwommen ook mooie prā€™s op de 100m wisselslag in respectievelijk 1.23.29 en 1.27.33. Vesseur zwom ook een pr op haar 100m rugslag in 1.29.26 en wist haar persoonlijke tijd op de 100m vrijeslag te evenaren in een tijd van 1.14.17, Gest zwom ook op de 100m vrij een mooi pr zij deed dat in een tijd van 1.09.94. Op de 200m vrijeslag was er een 4de plaats voor Cynthia Smit in een tijd van 2.14.03, op de 200m rugslag wist ze als 3de aan te tikken in een tijd van 2.32.73 en op de 100m vrijeslag wist ze weer als 3de aan te tikken, ze deed dat in een tijd van 1.01.33.

Ilse Tonkens liet op de 200m schoolslag een tijd van 3.27.43 noteren, op de 100m school tikte ze aan in een tijd van 1.37.07 en haar 100m vrijeslag zwom ze in een tijd van 1.16.43. Ted Ruiter zette een prachtige pr op de klok op zijn 200m rugslag die hij zwom in een tijd van 2.28.42, zijn 100m vrijeslag finishte hij in een tijd van 59.58 waarmee hij 3de werd. Ook hier dus prachtige prestaties voor de zwemmers van ZZZ.

UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden