Afbeelding
©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Flevoruiters: Corne van Zanten en Extra Vaillant winnen oranje lint in Hierden

Sport

DRONTEN - Leden van de Flevoruiters hebben het afgelopen weekeinde meegedaan aan wedstrijden in Nijkerk, Nunspeet, Hierden en Zeewolde. Corne van Zanten kwam in Hierden in de klasse ZZ aan de start met zijn paard Extra Vaillant. Na een foutloos parcours en een foutloze snelle barrage mocht hij het oranje lint in ontvangst nemen.

Verslag Flevoruiters:

Vrijdagavond werd er gesprongen in de mooie gerenoveerde rijhal van Manege Luxool in Nijkerk. Leida Naber had haar paard Vadrouille en Solo en haar E pony Lucky Lizzy meegenomen, waarmee ze tussen de paarden is gestart. Ze reed met beiden een foutloos B parcours en met 80 stijlpunten voor Vadje en 80,5 voor Lucky Lizzy won ze de derde en tweede prijs.

Selectiewedstrijd

Zaterdag was de eerste selectiewedstrijd dressuur voor de pony’s van de Kring Noord Veluwe en Flevoland. Deze werd gehouden in de prachtige nieuwe rijhal van ponyclub Klein maar Dapper in Nunspeet. De Flevoruiters waren zeer goed vertegenwoordigd. Annick Maas reed met haar E pony Antygo een mooie proef in de klasse M1. Met 193 punten won zij de derde prijs.

Kim Schinkel reed met haar C pony Fabiola ook in de M1 en behaalde met haar proef 187 punten en een vijfde plaats. Helaas net naast de prijzen, maar natuurlijk super tevreden met dit mooie resultaat.

Eerste officiële wedstrijd

Tereza Israel reed met haar D pony Juliaantje haar eerste L2 proef en heeft met 181 punten haar eerste winstpunt op zak. Daarna gauw naar huis om D pony Oleandra te halen en C pony Frasco voor Nizbeth. Met Oleandra werd Tereza in de klasse B 3e met 197,5 punten en Nizbeth werd keurig 6e op haar eerste (officiële) wedstrijd met Frasco. Nizbeth behaalde 192 punten. Tevreden gingen de dames weer naar huis.

Susan Benedictus reed met haar D pony Carn Hill Girl een proefje in de klasse L2. Met 183,5 punten eindigde zij op de derde plaats.

Myrthe van der Weele

’s Avonds was het tijd voor de klasse L1. Als eerste mocht Myrthe van der Weele met haar B pony Bandit van start. Met 189 punten werd Myrthe eerste en mocht zij het oranje lint in ontvangst nemen.

Daarna waren de D en E pony’s aan de beurt, hier kwamen maar liefst 19 deelnemers aan de start. De punten van de hoogste plaatsen lagen uiteindelijk dicht bij elkaar, maar het was Angelique van der Weele die met haar pony My Fair Lady de hoogste score haalde met 199 punten en de eerste plaats. Daniël Haver en Zeb eindigden met 198 punten op een mooie tweede plek, gevolgd door Leida Naber en haar E pony Lucky Lizzy met 195 punten op de vierde plaats.

Springwedstrijd in Hierden

Zaterdag was er een springwedstrijd in Hierden, georganiseerd door de Randmeerruiters. Hier kwamen Niels Remijn en zijn paard Gideon aan start in de klasse B. Niels reed een foutloze ronde en met 80 stijlpunten mocht hij de tweede prijs in ontvangst nemen!

Ook John en Corne van Zanten waren van de partij. Corne reed eerst met zijn paard Hamiltonville een foutloos parcours en foutloze barrage in de klasse L, wat goed was voor de negende plaats. John kwam daarna met zijn paard Aldero aan de start in de klasse M en eindigde na een foutloze ronde en een barrage met 4 strafpunten op de zesde plaats.

Corne kwam in de klasse ZZ aan de start met zijn paard Extra Vaillant en na een foutloos parcours en een foutloze snelle barrage, mocht hij het oranje lint in ontvangst nemen.

Zeewolde

Zondag was er een dressuurwedstrijd bij het Ruitersportcentrum in Zeewolde. Esmee de Vries en haar D pony Baloe deden mee in de klasse B. Met 181 en 182,5 punten werden zij twee keer eerste!

Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 23 uur geleden