©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Robin ter Woord bezorgt ASVD Korfbal met zes seconden op de klok de winst

DRONTEN - Een goede actie van Vincent van Bussel bezorgde ASVD Korfbal zaterdag bij een 23-23 stand een strafworp. Het was zes seconden voor tijd. Robin ter Woord gooide het winnende punt er koeltjes in en bezorgde zijn ploeg daarmee een 23-24 overwinning op KV Zutphen.

Het begin was voor KVZ. Met goed schietende spelers en een aantal stroeve aanvallen van de ploeg uit Dronten liep KVZ angstvallig hard weg. Het grootste deel van de eerste helft keek ASVD tegen een achterstand van vier punten aan.

Vlak voor rust werd met een afstandsschot van Jitte Leenderstse de achterstand verkleind naar drie doelpunten (14-11). Het was echter duidelijk dat de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden.

Spannend

Van 14-11 met rust stond het binnen enkele minuten 16-16 gelijk. Toch lukte het niet om definitief afstand te nemen. Met doelpunten over en weer stond er met een minuut te spelen een 22-23 voorsprong op het scorebord. Ingrid de Boer kreeg in deze laatste minuut een strafworp tegen: 23-23.

Zes seconden voor tijd kreeg ASVD een strafworp. De coach van de tegenstander vroeg een time out aan om de zenuwen nog wat op te voeren. Robin ter Woord liep rustig door de zaal heen en straalde alle rust uit. Hij benutte de strafworp koeltjes.

Opgelucht

Coach Wilbert Leendertse was opgelucht: „Ondanks de vroege achterstand zijn we de hele wedstrijd in onszelf blijven geloven. Dit heeft er ook voor gezorgd dat we ons terug hebben geknokt in de wedstrijd. Vooral het eerste kwartier na rust zorgde ervoor dat het gat gedicht werd. En dan zo in de laatste secondes van de wedstrijd winnen is natuurlijk mooi.”

KVZ 2 - ASVD 2 17-24

KVZ 2 stond nog puntloos onderaan. ASVD begon stroef en gaf verdedigend te veel ruimte weg. Het was zoeken om de goed schietende Zutphenaren onder controle te krijgen, maar toch liep ASVD 2 vlak voor rust uit naar vier doelpunten voorsprong.

Direct in de tweede helft werd de voorsprong uitgebouwd naar acht doelpunten en werden alle wissels gebruikt. Hierdoor stokte wel de scoringsdrift, maar mocht ASVD 2 uiteindelijk tevreden het veld afstappen met een 17-24 overwinning.