Zuiderzeezwemmers

Goud voor Ted Ruiter, Ilmar Stoop en Dagmar Kruik bij Gelders kampioenschap

DRONTEN - De Zuiderzeezwemmers hebben vijf gouden medailles veroverd tijdens de Gelderse B-kampioenschappen. De titels waren voor Ted Ruiter, Ilmar Stoop en Dagmar Kruik. Daarnaast waren er vijf zilveren en drie bronzen medailles.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

Het afgelopen weekend namen zeven Zuiderzeezwemmers deel aan de Gelderse B Kampioenschappen in Zutphen, aan de start verschenen Ted Ruiter, Yoren van Aalst, Annemarie ten Have, Didi Gest, Ilmar Stoop, Dagmar Kruik en Suzanne Vesseur.

Zij zetten allen prachtige prestaties neer en er werden mooie persoonlijke verbeteringen geregistreerd. Ze wisten met een relatief kleine groep zwemmers op de 9e plaats in de medaille spiegel te eindigen, een prachtige prestatie.

Op de zaterdag zwom Ted Ruiter zich tweemaal naar de beste plek op het podium, dat deed hij op de 100m rugslag met een geweldige voorsprong van 4 seconden op de concurrentie in een tijd van 1.08.68 en op de 200m wisselslag in een tijd van 2.32.64 een voorsprong van 2 seconden. Hij wist op de 50m vrijeslag met een pr ook nog het zilver binnen te hengelen in een tijd van 27.44.

De tweede dag wist hij zich weer drie maal naar een podium plaats te zwemmen. Op de 100m vrijeslag won hij zilver in een tijd van 58.29 een pr. Op de 50m rug won hij het brons in een spannende race, op een gedeelde plek in 32.22 en op de 100m school zwom hij zich weer naar het zilver nu in een tijd van 1.19.10.

Ilmar Stoop verscheen op de zondag twee maal aan de start, op beide afstanden zwom hij prachtige pr’s en was de hoogste plaats op het podium voor hem. Op de 50m rug won hij het goud in 30.96 en op de 100m schoolslag won hij met een ruime voorsprong van 4 seconden, in een tijd van 1.14.69.

Dagmar Kruik startte op de zondag ook twee maal. In haar eerste race op de 100m vlinder zwom ze een sterkere race dan ooit te voren, ze wist haar persoonlijke tijd met 3,5 seconde aan te scherpen en won hiermee welverdiend het goud in een tijd van 1.13.63.

Op de 100m rug leverde ze een superspannende race af met de nummer één die in haar laatste slag net iets beter uitkwam, waardoor Dagmar het zilver won met een tekort van negen honderdste, ze zette wel weer een mooie persoonlijke verbetering neer en tikte aan in 1.09.68.

Didi Gest wist zich in een spannende race naar het brons te zwemmen op de 50m vlinderslag, dit deed ze met een geweldig pr in een tijd van 34.61, op de 100m vrijeslag wist ze haar tijd ook te verbeteren en liet een tijd van 1.09.20 noteren waarmee ze 9e werd.

Yoren van Aalst wist een medaille te winnen op de 100m vlinderslag, hij zwom zich hier met een prachtig pr van 1.25.16. naar het brons, een plaats waar hij in een spannende strijd beslist hard voor moest werken om deze te behalen. Op de 50m schoolslag zwom hij ook een geweldig pr in een tijd van 41.84, hiermee werd hij 6e.

Op de tweede dag begon hij met de 50m rug, hij zwom hier een pr in een bijzonder spannende race en won het zilver in 35.61, zeven honderdste achter de nr.1. Op de 100m schoolslag wist hij weer een prachtig pr te zwemmen, helaas net niet goed genoeg voor een podium plaats, hij werd 4e in 1.32.47. Ook op de 50m vlinder belande hij net naast het podium, hij tikte als vierde aan in een pr van 37.37.

Annemarie ten Have zette haar best geklasseerde afstand neer op de 50m rugslag waar ze in een pr naar de 4e plaats zwom met een tijd van 34.49, op de 100m vrijeslag werd ze 7e in 1.06.53 en op de 100m schoolslag 5e in een tijd van 1.28.69. Op de zondag startte ze op de 100m rug, ze zwom hier een prachtige race en tikte aan in een pr van 1.14.60 goed voor de 9e plaats

Suzanne Vesseur mocht op de zondag startten op de 50m schoolslag, ze zette hier een persoonlijke tijd neer van 46.24 en werd daarmee 10e.

Jongste zwemmers

De Drontense zwemvereniging organiseerde thuis in zwembad Overboord een wedstrijd uit het Minioren Meet Circuit, waar ook de zwemmers van nog vier andere clubs meestreden voor de beste plekken in de diverse leeftijdscategorieën. Deze wedstrijdenreeks is speciaal bedoeld voor de jongste en de nieuwe wedstrijd zwemmers, om op een relaxte manier wedstrijd ervaring op te doen. Waarbij het vooral gaat om het plezier en de positieve coaching als de zwemmers proberen de aangeleerde technieken in de wedstrijd zo goed mogelijk uit te voeren.

De Drontense zwemmers deden het fantastisch en er wisten er zich heel wat bij de besten te zwemmen. Op de 50m vrijeslag zwom Nils Pit een geweldig pr van 51.07 waarmee hij 3e werd, Licianne Jungeling zwom haar eerste 25m vlinderslag in een prachtige tijd van 24.03 waarmee ze won en ook Nikki Flierman deed het uitstekend. Zij zette een eerste tijd op deze slag neer van 29.54.

Kimberley Olieman werd 2e op de 50m vlinderslag in een mooi pr van 47.25, Gijs Vesseur werd bij de jongens 2e op deze afstand in een pr van 48.51, Britt Kok zwom voor het eerst een 100m rugslag en deed dat voortreffelijk in een prachtige tijd van 1.36.21 goed voor de 2e plaats, bij de jongens wist Jesper Dinger 2e te worden in een pr van 1.41.54 en Thijs Fintelman zette de 3e tijd op de klok in een geweldig pr van 1.42.57.

Na de pauze ging de sportieve maar fanatieke strijd onverminderd voort, Nils Pit zwom zich naar de 1e plek op de 50m rugslag in een tijd van 56.41 en Nikki Flierman werd hier 2e in 1.00.84. Op de 100m rugslag was er weer een 2e plaats voor Kimberley Olieman in een pr van 1.37.96. Bij de jongens werd Gijs Vesseur 2e in 1.47.07 en Collard Jungeling zwom zich naar een 3e plaats in een geweldig pr van 1.50.05.

Ook in de laatste programma’s op de 50m vlinderslag ging het fantastisch, Britt Kok zette op haar eerste 50m vlinder een prachtige tijd neer van 43.03 dit was goed voor de 2e plaats, bij de jongens werd de race gewonnen door Thijs Fintelman in een tijd van 44.22 en Jesper Dinger legde beslag op de 3e plek in een prachtig pr van 50.94.

Er waren nog een aantal prachtige prestaties, Collard zette zijn eerste 50m vlinderslag tijd op de klok van 1.00.42 waarmee hij heel netjes 4e werd. Bert Hagting zette zijn eerste tijd neer op de 100m rug dat deed hij in 2.12.74 een 7e tijd, Iris Kasteel werd 9e op de 100m rug in een flink pr van 1.50.41, op de 50m vlinder werd ze 7e in 55.72 en Tibeau Sijtsma tikte als 5e aan op de 50m vlinderslag waar hij voor het eerst een tijd neerzette in 1.02.95.