Indoor atletiekwedstrijd blijft maar groeien: „Voor ’t eerst de tweede hal erbij”

Sport

DRONTEN - In sporthallen ’t Dok wordt vrijdag (29 december) voor de negende keer de indoor atletiekwedstrijd van Flevo Delta gehouden. Pupillen en junioren komen in actie op de onderdelen 30 meter sprint, kogelstoten en hoogspringen. Organisator Jan Scheers vertelt dat het evenement een dusdanige vlucht neemt, dat één sporthal voor ’t eerst niet genoeg is.

Hoe staat het met de voorbereidingen?
Jan Scheers: „Daar zijn we druk mee bezig. Ik ben op dit moment bijvoorbeeld op de atletiekbaan om een kogelstootring op te halen, die we in de zaal neerleggen. Vanmiddag (donderdag) gaan we de hoogspringmatten van de baan naar de hal brengen en dan gaat al het andere materiaal naar de sporthal.”

Hoeveel deelnemers zijn er?
„In totaal 410. Vorig jaar zaten we met ruim 320 deelnemers helemaal vol. Dat is ook de reden waarom we dit jaar voor ’t eerst de tweede hal erbij hebben gehuurd. We leggen in totaal vier hoogspringmatten neer, twee kogelringen en dan nog de sprintbaan.”

Zijn er clubs bij die in het verleden niet meededen?
„Ja hoor, al kan ik zo uit mijn hoofd niet zeggen welke. We zitten nu op 50 verenigingen en vorig jaar waren het er iets meer dan veertig.”

Hoe komt het dat deze wedstrijd zo populair is?
„Misschien is de datum tussen kerst en oud en nieuw wel goed. We doen het nu voor het negende jaar en elk jaar hebben we meer deelnemers.”

Het is een doordeweekse dag. Kunnen jullie voldoende vrijwilligers vinden?
„Mensen die zich hebben opgegeven, hebben vanmorgen de uitnodiging gehad. Dat een spannend moment, want dan komen er altijd een paar afzeggingen. Maar tot op heden hebben we gelukkig genoeg mensen.”

Van wanneer tot wanneer kan het publiek in ’t Dok terecht?
„We beginnen vrijdagochtend om negen uur en het is om vijf uur afgelopen, want we moeten om zes uur beide hallen ontruimd hebben. Dan begint het oliebollentoernooi van de volleybalvereniging.”

Zijn er verder nog dingen die we moeten vermelden?
„Je zou ons een grote dienst bewijzen door de naam van de sponsor te vermelden: Solana. Dat is voor ons belangrijk, want als we die niet hadden, kon het indoor niet doorgaan.”

Indoor atletiekwedstrijd

!