Raymond Schuurman
Raymond Schuurman ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten-trainer Raymond Schuurman gaat naar hoofdklasser Berkum

Sport

DRONTEN - Trainer Raymond Schuurman van Asv Dronten is volgend seizoen trainer van hoofdklasser Berkum in zijn woonplaats Zwolle. Schuurman zou tijdens het komende trainingskamp van Asv Dronten in Spanje bekendmaken of hij zou blijven, maar heeft de knoop nu al doorgehakt.

Schuurman is in het verleden speler geweest van Berkum en was er van 2001 tot 2004 hoofdtrainer. „De huidige trainer (Arno Hoekstra -red.) ging weg en ik heb daar natuurlijk een verleden, dus ik ken er wat mensen. Op een gegeven moment wordt je naam genoemd en gaat het balletje rollen”, aldus Schuurman.

De trainer kreeg van de club de vraag of hij zijn CV wilde opsturen. „Twee weken geleden hebben we het eerste contact gehad. Vervolgens is er een selectieprocedure geweest en ben ik het geworden.”

Trainingskamp in Spanje

Was je al van plan weg te gaan bij Asv Dronten? „Nee, ik had bij ASVD aangegeven dat ik volgende week tijdens het trainingskamp een beslissing zou nemen”, antwoordt Schuurman, „De club en de spelers wilden graag met me door en ik had ook geen reden om weg te gaan. Als dit niet op mijn pad was gekomen, was ik met veel plezier doorgegaan.”

Raymond Schuurman was van 2014 tot de promotie naar de hoofdklasse naar de hoofdklasse in 2016 trainer van Asv Dronten. Daarna nam hij afscheid, om al na een paar maanden terug te keren in plaats van de ontslagen Wim Kroes. Vorig seizoen degradeerde hij met Dronten uit de hoofdklasse en momenteel staat de ploeg na een matige start keurig in de middenmoot van de eerste klasse.

Mooie uitdaging

De trainer had de laatste maanden lichte twijfels of het verstandig zou zijn een vijfde en misschien zelfs zesde seizoen trainer van Asv Dronten te blijven. „Op dat moment kwam Berkum”, legt hij uit, „Ik ken de club goed, ze doen het goed in de hoofdklasse en het is voor mij een mooie uitdaging.” Berkum staat momenteel op de zesde plaats in de hoofdklasse A.

Reactie teammanager

Voetbaltrainers gemeente Dronten