Piet Bleeker (teammanager Asv Dronten)
Piet Bleeker (teammanager Asv Dronten) ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten betreurt het vertrek van de hoofdtrainer: „Maar iedereen begrijpt het”

Sport

DRONTEN - „Raymond is een perfecte trainer, hij ligt héél goed in de groep, het is een goeie goser. Iedereen vindt het jammer dat-ie vertrekt”, zegt teammanager Piet Bleeker van Asv Dronten over het aangekondigde vertrek van hoofdtrainer Raymond Schuurman.

Bleeker heeft alle begrip voor het besluit van Schuurman: „Hij werkt in Zeist en woont in Zwolle. Hij komt regelmatig rechtstreeks vanaf zijn werk naar de club. Dan wordt er in de kantine wat te eten voor hem geregeld en voordat hij dan thuis is, is het half twaalf of twaalf uur. Vrouw en kinderen slapen dan al. En dat twee of drie keer in de week…”

Ik snap zijn keuze

Hij kreeg nu de kans en ik kan me voorstellen dat hij deze stap gezet heeft: „Hij kan bij wijze van spreken op de fiets naar Berkum. Hij heeft een betaald voetbal-licentie en dan kan ik goed begrijpen dat hij naar een hoofdklasser gaat. Ik snap zijn keuze.”

De trainer heeft vandaag zijn huidige club op de hoogte gebracht van zijn beslissing: „Hij heeft aan het begin van de middag zijn handtekening gezet. Alle stafleden heeft hij persoonlijk gebeld, hij heeft de voorzitter en de aanvoerder gebeld en daarna heeft hij een bericht geplaatst op de groepsapp van de selectie. Iedereen is dus keurig netjes op de hoogte gebracht.”

Van alle kanten gefeliciteerd

Volgens Bleeker is Schuurman van alle kanten gefeliciteerd, ook door spelers van de selectie: „En dat is allemaal voor honderd procent gemeend.”

De teammanager kijkt uit naar het komende trainingskamp in Salou: „Daar gaan we met 22 man naartoe. Het programma is klaar en daarna gaan we het seizoen met z’n allen hopelijk met een prijs afsluiten.”

Persbericht bestuur Asv Dronten

Het bestuur van Asv Dronten heeft vanavond onderstaand persbericht doen uitgaan:

,,Trainer Raymond Schuurman heeft het bestuur te kennen gegeven na dit seizoen aan de slag te gaan bij hoofdklasser Berkum in zijn woonplaats Zwolle. De 50-jarige trainer maakt het seizoen af bij asv Dronten.

Schuurman neemt afscheid met pijn in zijn hart. “Deze vier jaar zijn mooi geweest. Ik heb heel fijn samengewerkt met de staf en spelers. Nog steeds natuurlijk. Hopelijk sluiten we dit seizoen af met een prijs.”

“Het was bij de vereniging bekend dat Schuurman altijd de ambitie heeft gehad om op een hoger niveau te trainen en coachen. De trainer en spelers hebben de volledige overtuiging om het seizoen op een goede manier af te sluiten,” aldus Jan Peter Doornbos, bestuurslid voetbalzaken senioren.

asv Dronten gaat op zoek naar een nieuwe trainer en een assistent. Assistent-trainer John Halsema heeft eerder al aangegeven na dit seizoen te stoppen bij asv Dronten."

Voetbaltrainers gemeente Dronten