Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Bodem van gifbeker is nog lang niet in zicht voor Reaal Dronten na 1-6 verlies

Sport

DRONTEN - Het ziet er met de week donkerder uit voor het geplaagde en getergde Reaal Dronten. De bodem van de gifbeker is nog lang niet in zicht na de ruime 1-6 nederlaag tegen subtopper ESC Elburg waardoor de rode lantaarndrager op slechts twee punten steken in de derde klasse C.

Reaal Dronten - ESC Elburg 1-6 (0-2)

In de eerste helft hielden de Red Black Devils lange tijd knap stand en waren zelfs de eerste mogelijkheden voor de Reaalisten. Tot aan de 40e minuut hielden beide teams elkaar in evenwicht waarna het toch weer afschuwelijk en dramatisch misging voor de rode lantaarndrager. Een voetbalverslag over het hopeloze en machteloze gevecht tegen de bierkaai en de gifbeker die helemaal leeg moet aan De Munten.

Opstelling Reaal Dronten

Angelo Brink, Stefan Yu, Branko Huiberts, Stefan Wermers (70e Bret Eijkelboom), Sedrion Isidora (55e Mark de Ridder), Azad Abdullah, Kevin Dolman, Giovanni Wegman, Mo Elmorabit (80e Lesley Pankl), Danny Mol, Wil van der Zande.
Wissels: Bret Eijkelboom, Mark de Ridder, Lesley Pankl, Adil Elmorabit.
Geblesseerd: Remco Drenth en Jeremy Santana.
Trainers: Carl Aventurin en Martin Hoogendoorn.
Verzorger: Dorian van Garderen
Assistent scheidsrechter: Arno van 't Hul

Korte Intro

Het zonnetje stond strak aan de blauwe hemel en het veld lag er prima bij op De Munten. Voor een kleine 100 toeschouwers werd er afgetrapt met de vermelding dat de supporters uit Elburg veruit in de meerderheid waren.

Hoofdtrainer Carl Aventurin kan nog steeds geen beroep doen op de geblesseerde spelers Remco Drenth en Jeremy Santana, maar daartegenover staat dus de terugkeer van de ras Reaalisten Kevin Dolman en Wil van der Zande die beiden in de basis konden starten. Sinds vorige week heeft Reaal Dronten ook geen teammanager meer, maar deze taken worden nu tijdelijk door de beide trainers ingevuld.

Gelijkopgaand

Tot aan de 40e minuut ging deze wedstrijd gelijk op en kropen de Rood Zwarte duivels regelmatig uit hun schulp. De eerste kleine kansjes waren voor ESC Elburg, maar afstandsschoten van Wim en Marco de Vries zeilden over of gingen naast het doel. In de 10e minuut kwamen Wim de Vries en Ramon Flokstra in scoringspositie, maar beide pogingen gingen rakelings voorlangs.

Gaandeweg kregen de Reaalisten meer grip op de Elburgers en doken de Reaal aanvallers Mo Elmorabit, Giovanni Wegman en Danny Mol dreigend op voor het Elburger doel. Mooie indraaiende voorzetten van Danny Mol en Giovanni Wegman werden met de nodige moeite onderschept en weggewerkt.

Aan de andere kant probeerde Wim de Vries met een kopbal gevaar te stichten, maar diens kopbal ging rakelings naast. Beide teams verstopten zich niet en trokken opportunistisch ten aanval.

Vlak voor rust

Bij Reaal Dronten maakte het centrale verdedigingsduo Stefan Wermers en Branko Huiberts een gedegen indruk terwijl de opkomende backs Sedrion Isidora en Stefan Yu constant voor de aansluiting met de vleugelspelers zochten. Op het middenveld zorgden Azad Abdullah, Giovanni Wegman en good old ras Reaalist Kevin Dolman voor de juiste balans.

In de 40e minuut sloeg het noodlot alsnog toe voor het hardwerkende Reaal Dronten toen een voorzet vanaf de linkerflank door Marco de Vries voor het Reaal doel werd gebracht. Van dichtbij scoorde de inkomende Ramon Flokstra met een harde inzet de 0-1 voor ESC Elburg. De enkele tientallen meegereisde ESC supporters vierden dit bevrijdende openingsdoelpunt uitbundig en gingen nu massaal hun blauw witte zebra's aanmoedigen.

Haperend

De Reaalisten reageerden meteen en doken via Danny Mol en Giovanni Wegman dreigend op voor het ESC doel. Nadat een corner van Giovanni Wegman werd geblokt kwamen de Elburgers er met een razendsnelle counter gevaarlijk uit.

De omschakeling haperde bij Reaal waarna Elburger Robert Radstaak attent reageerde en met een splijtende dieptepass de broertjes Wim en Marco de Vries wist te bereiken. In de 45e minuut lanceerde Wim de Vries heel slim en subtiel zijn broertje Marco die met een intikker de 0-2 ruststand op het scorebord wist te zetten.

De Dronter supporters reageerden teleurgesteld en verbittert na deze 0-2 want de gifbeker moet kennelijk helemaal leeg. Ondanks alles was het in de rust gezellig in de kantine en leek iedereen zich te berusten in opnieuw een nederlaag.

Dramatisch

De tweede helft kende een valse start voor Reaal Dronten want binnen drie minuten liepen de Elburgers uit naar een riante en comfortabele 0-4 voorsprong.

In de 46e minuut belandde een voorzet vanaf de rechterflank voor de voeten van Marco de Vries die verwoestend hard uithaalde voor de 0-3 voorsprong voor ESC Elburg. In de 48e minuut stond Ramon Flokstra op de goede plek om de bal snoeihard in het dak van het doel tegen de touwen te schieten voor de 0-4 voor ESC Elburg.

Plaagstootjes

De Reaalisten probeerden nog eens aan te zetten en probeerden via Kevin Dolman, Wil van der Zande en Giovanni Wegman gevaar te creeeren, maar verder dan enkele onschuldige schoten kwamen de rood zwarte duivels niet. De Elburgers vonden het wel goed en lieten de Drontenaren komen om vervolgens via de snelle counter er gevaarlijk uit te komen.

Twee keer moest de doelman van ESC Elburg in actie komen om inzetten van Kevin Dolman en Wil van der Zande te pareren en tussendoor werd er nog een doelpunt van Reaalist Giovanni Wegman afgekeurd.

Slotfase

In de 75e minuut kregen de broertjes Wim en Marco de Vries een bevlieging waarna deze keer Wim de Vries met een hard geplaatst schot de trekker mocht overhalen voor de 0-5 voor ESC Elburg.

Ondertussen waren bij Reaal Dronten de verdedigers Bret Eijkelboom en Mark de Ridder voor Stefan Wermers en Sedrion Isidora in het team gekomen en in de slotfase kwam in de spits Lesley Pankl nog voor Mo Elmorabit in het team, maar het mocht allemaal niet meer baten.

Strijdvaardig

De rood zwarte duivels trokken opnieuw te strijde om toch nog iets te forceren en kregen via Kevin Dolman en Wil van der Zande kansjes op een eretreffer. In de 82e minuut profiteerde Reaal aanvaller Danny Mol van een misverstand en slippertje in de ESC defensie waarop mister Caribbean Blue Danny Mol met een weergaloos lobje de eer wist te redden door de Elburger doelman te passeren voor de 1-5 eretreffer.

De Drontenaren probeerden nog eens aan te zetten, maar kregen in de 85e minuut opnieuw de deksel op hun neus. Het was typerend hoe Reaal verdediger Branko Huiberts een onschuldige voorzet totaal verkeerd raakte waardoor deze bal pardoes over doelman Angelo Brink heen zeilde voor de 1-6 eindstand voor ESC. Dit eigen doelpunt staat symbool voor dit hele seizoen.

Geluk en vertrouwen

Ondanks deze grote 1-6 nederlaag waren er bij Reaal toch een paar spelers die een voldoende haalden en alles hebben geprobeerd om het tij te keren. Het ontbreekt het team aan een dosis geluk en vertrouwen, maar de duivels staan ook onderaan omdat niet alle spelers bereid zijn om alles voor elkaar te geven en tot het uiterste te gaan.

Volgende week wacht de superbelangrijke degradatiekraker thuis tegen sc Rouveen en kunnen de Reaalisten nog hun allerlaatste strohalm vastgrijpen om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Man of the match bij Reaal Dronten: Giovanni Wegman
Man of the match bij ESC Elburg: Marco de Vries

Uitslagen 3c

  • Reaal Dronten - ESC Elburg 1-6
  • vv Oene - Swift'64 1-1
  • BAS Biddinghuizen - DSV'61 1-1
  • WZC Wapenveld - vv Hattem 2-3
  • Hatto Heim - VEVO Veessen 1-1
  • Olympia'28 Hasselt - Zwolsche Boys 2-3
  • ZAC Zwolle - sc Rouveen 2-0

Klaas Huisman

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden