D66 en Leefbaar Dronten vragen aandacht voor sporters die niet bij een club zitten

Sport

DRONTEN - D66 heeft gevraagd om meer aandacht voor sporters die geen lid zijn van een sportvereniging. Burgerraadslid Bastian te Velde deed dat bij de behandeling van de gemeentelijke sportnota.

Te Velde vindt dat ‘de volwassen alleensporter’ ontbreekt in de sportnota. Volgens hem doet doet meer dan de helft van de 16-plussers alleen aan sport en is 48% niet georganiseerd. Hij denkt daarbij aan hardlopers, fietsers, zwemmers en bootcampers. „Hoe wilt u deze groep bereiken en ondersteunen?”, wilde hij van de wethouder weten.

Marian Plasschaert (Leefbaar Dronten) is het met hem eens: „Een mooie parkomgeving kan belangrijk zijn om in beweging te komen, want niet iedereen wil lid worden van een vereniging."

Openbaar gebied

D66 vindt dat er in het openbaar gebied plekken moeten komen, die de sporter uitnodigen om er gebruik van te maken. Het calisthenics park bij Aeres Hogeschool Dronten (zie video) is voor Te Velde een mooie eerste stap.

Bastian te Velde wil de sportnota daarom graag koppelen aan het speelruimtebeleid van de gemeente. „Die koppeling gaan we maken”, zegde wethouder Ton van Amerongen (VVD) hem toe.

Abonneer gratis

op de digitale krant