In november zetten IJsclub Dronten de pompen open.
In november zetten IJsclub Dronten de pompen open. Mischa Massink (archieffoto)

IJsclub is hoopvol: „De rayonhoofden in Dronten komen vanmiddag bijeen”

Sport

DRONTEN - De ijsclubs in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant hebben goede hoop dat er midden volgende week geschaatst kan worden. „De rayonhoofden in Dronten komen vanmiddag bijeen”, lacht voorzitter Albert Bleijenberg van IJsclub Dronten.

Er moet acht centimeter ijs liggen, weet de voorzitter. „Als ik het zo bekijk kunnen we misschien donderdag ofzo open. Ik hoop natuurlijk van ganser harte dat we in de voorjaarsvakantie - als de kinderen thuis zijn - nog een paar dagen kunnen schaatsen. Dat zou geweldig wezen!”

In Dronten begint de ijsclub alvast met voorbereidingen. Zo worden de machines opgehaald die bij een boerderij staan. Ook moeten de spullen van het Toon Hermans Huis, dat gebruik maakt van de kantine, worden opgeslagen.

Swifterbant

Swifterbant is normaliter de eerste ijsbaan in de gemeente Dronten die open gaat. Voorzitter Rudi Maerman: „Maar het moet eerst een paar nachten flink doorvriezen."

„Een streefdatum stellen we niet. Als alle berichten uitkomen, zou het misschien woensdag kunnen. Alhoewel… dan moeten niet àlle berichten uitkomen, want ze geven ook sneeuw af. Het is gewoon afwachten wat de weergoden voor ons in petto hebben.”

Biddinghuizen

In Biddinghuizen is secretaris Hielco Tadema voorzichtig: „Als het echt doorzet en ik zie de weersvooruitzichten, dan moet het midden volgende week gebeuren.”