Marian Plasschaert (Leefbaar Dronten)
Marian Plasschaert (Leefbaar Dronten) © Jennifer Sauer

Leefbaar Dronten slikt motie over alcohol in sportkantines toch maar in

Sport

DRONTEN - De fractie van Leefbaar Dronten heeft toch geen motie ingediend voor het geheel of gedeeltelijk droogleggen van sportkantines. Volgens Marian Plasschaert zijn beleidsmakers en vereniging zich al voldoende bewust van hun verantwoordelijkheden.

Mevrouw Plasschaert ging tijdens de gemeenteraadsvergadering in op de onrust, die is ontstaan over haar statement over roken en alcohol. Het is haar duidelijk geworden dat veel mensen zich bekommeren over deze kwestie.

Langs alle voetbalverenigingen

„Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben op pad gegaan langs alle voetbalverenigingen die nogal ageerden”, aldus Marian Plasschaert. Ze gaf haar complimenten aan deze clubs voor de gedragsregels over alcoholgebruik.

Leefbaar Dronten heeft begrepen dat wethouder Ton van Amerongen gaat toezien dat sportverenigingen een duidelijk en gericht beleid voeren. „En dan is onze motie overbodig.”

Roken langs de lijn

De VVD-wethouder zei in een reactie: „Bij gezond sporten hoort in mijn beleving geen roken en alcohol met mate.”

Het roken langs de lijn is wat de wethouder betreft nog wel een issue. Hij wil dit bespreken met de clubs: „Want dit is een dilemma voor de verenigingen. Moet je mensen erop aanspreken? Moet je het verbieden?”

Dossier drooglegging