Irene Korting (VVD)
Irene Korting (VVD) © Eelco Lindhout

Dronten krijgt alsnog een topsportbeleid: „We gaan ermee aan de slag”

Sport

DRONTEN - De gemeenteraad heeft donderdag haar sportbeleid voor de komende jaren vastgelegd. Daarin wordt de topsport niet genoemd. Wethouder Ton van Amerongen (VVD) heeft op aandringen van zijn partijgenoot Irene Korting toegezegd alsnog werk te maken van een topsportbeleid: „We gaan ermee aan de slag.”

Mevrouw Korting ziet kansen om topsporters te gebruiken om inwoners kennis te laten maken met sport en bewegen. Ze zei ‘van nature heel trots’ te zijn op talenten als Ryan Nijboer (tennis), Joyce Schumacher (atletiek), Alice Naber-Lozeman (eventing), Manon Bakker (veldrijden), Kayleigh Heerikhuisen (judo) of Sem Wolfs (snowboarden). Ook een evenement als de clubkampioenschappen wielrennen vindt zij belangrijk.

Sportieve gemeente

Topsport biedt in de ogen van Irene Korting kansen voor het promoten van Dronten: „Wij vragen het college om na te denken of we topsporters en topsporters-in-wording kunnen inzetten voor het beeld van Dronten als sportieve gemeente.”

„Topsport is een element dat we mee moeten nemen”, antwoordde de wethouder, „Wat willen we met die topsport? Willen we bijdragen om sporters naar een hoger niveau te brengen? Of willen we ze inzetten voor mensen om ook aan sport te gaan doen?”

Wat Van Amerongen betreft heeft de gemeente Dronten al een goed voorbeeld gesteld door Alice Naber te sponsoren op weg naar de Olympische Spelen van 2020.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden