ASVD Korfbal duidelijk de mindere in middenmootduel tegen Amicitia

Sport

VRIEZENVEEN - De korfballers van ASVD hebben het middenmootduel tegen Amicitia vrij kansloos verloren: 23-15. De Drontenaren moesten het in Vriezenveen hebben van hard werken en dat bleek uiteindelijk niet voldoe

Na de verloren kampioenswedstrijd in de zaal wilde ASVD zich op het veld herpakken. Van tevoren wist iedereen dat Amicitia niet de makkelijkste horde is. Zij staan bekend als een erg fysieke ploeg met veel lengte, die met statisch korfbal en veel rebounds lange aanvallen kan draaien. Maar Amicitia heeft ook een aantal erg goede schutters.

ASVD kan aanhaken

De ploeg uit Vriezenveen startte scherp. Met hard werken en strijden voor elke bal kon ASVD toch aanhaken. De aanvallen liepen stroef, maar door goed verdedigen bleef het spannend. Ruststand: 11-9.

In de tweede helft hetzelfde wedstrijdbeeld: lange aanvallen van Amicitia en een hardwerkend ASVD dat probeerde bij te blijven. Bij 15-10 was er een groot gat. Door een aantal aanvallende wissels kwam er toch weer hoop aan de kant van Dronten en knokte de ploeg zich terug naar 18-15. Daarna werd ondanks een aantal goede aanvallen de korf niet meer gevonden: 23-15.

Geflatteerd

Wilbert Leendertse was teleurgesteld iver het geflatteerde verlies: „Door hard te werken zochten en vonden we de aansluiting en bleven we tot halverwege de tweede helft aangehaakt bij Amicitia. We wilden met de wissels aanvallend meer druk leveren en dit bleek na een snelle goal van Arjen goed te lukken. Helaas konden we de doelpunten daarna niet meer maken.”

Scors ASVD

  • ?Robin ter Woord 4
  • Arjen Kamer 3
  • Rodee Voortman 3
  • Jitte Leendertse 2
  • Ingrid de Boer 1
  • Cornee Ijssennagger 1
  • Wouter Neutel 1
Ap de Boer
Werkgroep geluid windparken stopt: "Gemeente schoffeert en misbruikt ons" 10 uur geleden
Werkzaamheden aan de Ketelsluis.
Wat is er dinsdag te doen? Computerspelen bouwen, Kamper- en Ketelsluis 11 uur geleden
Minder mobiele plaatsgenoten vervoeren.
Dubbel en Dwars Dronten | AutoMaatje kan ook in Dronten een begrip worden Dubbel en Dwars Dronten 11 uur geleden