BAS-voorzitter Huib van Os.
BAS-voorzitter Huib van Os. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

BAS Voetbal superblij met kunstgrasveld: „Dit betekent ècht wat voor de club”

Sport

BIDDINGHUIZEN - BAS Voetbal is ruim drie jaar bezig geweest met pogingen om een kunstgrasveld te krijgen. Deze week hebben B en W het licht op groen gezet. Als de gemeenteraad in mei akkoord gaat, wordt het kunstgras een feit. DeDrontenaar.nl sprak erover met BAS-voorzitter Huib van Os.

Wat betekent dit besluit voor jullie vereniging?
Huib van Os: „We zijn echt superblij. Als je ziet hoeveel trainingen we deze winter hebben moeten afgelasten en hoe weinig thuiswedstrijden er zijn geweest… Je loopt met je jeugdteams en met je selectie zoveel trainingsuren mis, dat is een enorm verschil met clubs die een kunstgrasveld hebben liggen. Je merkt dat je echt achterop raakt als je geen kunstgras hebt.”

Wat heeft de doorslag gegeven?
„Ik denk dat het proces en de constructieve samenwerking de doorslag hebben gegeven. We hebben geduld voor elkaar gehad, veel opties besproken en dan komt daar uiteindelijk iets uit. Ik wil graag het luisterend oor bij de fracties en het college benadrukken. Daarnaast is er een constructieve samenwerking met de ambtenaren geweest.”

De gemeente heeft steeds gezegd best mee te willen werken, mits het budgetneutraal zou zijn. Is dat nu gelukt?
„Ja, het is een budgetneutrale oplossing geworden. We leveren een veld in. We hebben 5,7 natuurgrasveld liggen en met de komst van het kunstgrasveld kunnen we terug naar ruim 4. Dàt is de sleutel. Daarnaast gaan we onderhoudstaken overnemen van de gemeente. Dan gaat het met name om werkzaamheden op het kunstgrasveld.”

Waar komt het kunstgrasveld? Vlakbij het terras van de kantine?
„Onze voorkeur is inderdaad veld 3, grenzend aan het terras. Zo’n kunstgrasveld is bijna continu bezet en dan is het hartstikke goed om dat vlakbij je clubhuis te hebben: dan kun je daar heerlijk zitten en kijken.”

Jullie leveren veld 2 - het veld ’t verst van het clubhuis - in?
„Dat lijkt de meest logische oplossing, maar dat moeten we nog bespreken met de leden. We gaan er nog een extra avond over beleggen, want dit willen we niet op eigen houtje beslissen.”

Het wordt in ieder geval niet het hoofdveld?
„Inderdaad, we blijven graag op het hoofdveld op natuurgras voetballen. Dat hoofdveld biedt een mooie entourage en er gaat niets boven een mooi natuurgrasveld als hoofdveld. Dat is vergelijkbaar met Swift’64.”

De gemeente heeft het over een zonneweide op het veld dat jullie inleveren. Is dat te combineren met voetbal? Er zal toch regelmatig een bal op komen?
„Dat is natuurlijk niet aan ons. Ik denk dat het één van de ideeën is over wat je met dat veld kunt doen. Een zonneweide lijkt een makkelijke oplossing, maar dat ligt er ook aan welk veld wij inleveren.”

Is het voor jou persoonlijk een hoogtepunt uit je voorzittersperiode?
„Jazeker. Het 50-jarig jubileum was een hoogtepunt, maar dit zie ik ook zeker als een hoogtepunt. Dit betekent ècht wat voor de club. Ik heb het daar met de collega’s van Swift’64 regelmatig over gehad. Als je ziet wat er voor die club veranderd is, hoe de beleving anders is geworden, dan is dit inderdaad één van de mooiste momenten uit mijn voorzitterschap.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 4 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 4 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 5 uur geleden