Finishlijn voor Zuiderzeeronde ligt zaterdag weer op De Oost in Dronten

Sport

DRONTEN - Het centrum van Dronten staat zaterdag weer in het teken van de wielersport. De Zuiderzeeronde start in De Meerpaal en wordt afgesloten met enkele plaatselijke omlopen in Dronten en finish op De Oost. Daarnaast is er een wielercriterium in het centrum van Dronten.

De zevende editie van de Zuiderzeeronde bestaat uit een klassieke wedstrijd voor junioren van 16 en 17 jaar. Daarnaast is er een klassieker voor elite en beloften. De wedstrijd van de elite-/belofterenners maakt deel uit van tien wedstrijden verreden in het kader van de clubcompetitie.

Door heel Oostelijk Flevoland

Beide wedstrijden staan onder auspiciƫn van de KNWU en de Stichting Wielerevenementen De IJsselstreek. Aan de klassiekers doen 150 renners mee, afkomstig uit heel Nederland. Het parcours van de wedstrijden over respectievelijk 120 en 180 kilometer loopt door geheel Oostelijk Flevoland.

De junioren starten zaterdagochtend om half tien vanuit De Meerpaal. De finish op De Oost wordt omstreeks half Ć©Ć©n verwacht. Jord Baak is hier de enige deelnemer uit Dronten.

De elite/beloften starten om half twee in De Meerpaal. Hun finish staat even na half zes gepland. Hier staan geen renners uit de gemeente Dronten op de deelnemerslijst.

Criterium van Dronten

ā€™s Middags om twee uur rijden amateurs met een KNWU-licentie een wedstrijd, het Criterium van Dronten. Deze wielerronde over 50 kilometer wordt verreden op een parcours rond De Oost. Er gaan hier ongeveer zestig renners van start, waaronder ook enkele lokale renners uit Flevoland.

STADronten staat ā€˜s in de middag van 13 tot 16 uur op het Meerpaalplein met het ā€˜wielerpleinā€™. Hier worden mini-fietswedstrijden voor jong en oud gehouden op bijzondere tweewielers.

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 17 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 17 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 18 uur geleden