Koningsspelen
Koningsspelen ©maartenheijenk.nl

Maar liefst 1.617 kinderen doen mee aan vijfde editie Koningsspelen in gemeente Dronten

Sport

DRONTEN - 1.617 kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen hebben in de gemeente Dronten deelgenomen aan de Koningsspelen. „Na deze warme, zonnige en sportieve dag gingen alle kinderen en leerkrachten weer met een grote glimlach huiswaarts”, concludeerden de organiserende buurtsportcoaches van Sport in Dronten.

In Dronten was het sportpark aan de Educalaan weer het centrum van de Koningsspelen. Hier konden de 1.067 kinderen kennismaken met ASVD Korfbal, waar ze veel konden scoren op de korf. Bij MHC Flevoland deden de kinderen een hockey-estafette of een partijtje hockey. Ook werd de Koningsdans weer aangeleerd door danseressen van Joy4all.

Bij ASV Dronten werd er een lekker potje gevoetbald en bij atletiekvereniging Flevo Delta konden de kinderen zich uitleven met verspringen, sprinten en een estafette. Als afsluiter stonden alle kinderen weer op één veld om gezamenlijk de Koningsdans te dansen. De hele dag heeft Topfit Fysiotherapie voor de EHBO post gezorgd.

Biddi huizen en Swifterbant

In Biddinghuizen heeft onder andere BAS Tennis, Vitaal Overal en BAS Voetbal gezorgd voor een sportieve dag voor de 250 kinderen. Daarnaast hebben de enthousiaste vrijwilligers vanuit de scholen en ouders gezorgd voor potjes trefbal, touwspringen, frisbee en padel.

In Swifterbant stond Swift’64 Voetbal en Swift’64 Handbal klaar om met de kinderen te voetballen en te handballen. Chakti Total Body Centre organiseerde een hindernisbaan en met Budo Ryu Kenshin konden de kinderen touwtrekken en judoën. Bij ATC Swifterbant werden leuke tennisspellen gedaan waar de 300 kinderen zich konden uitleven.

„Deze dag was niet mogelijk zonder de fantastische inzet van alle vrijwilligers van de sport- en zorgaanbieders, scholen en ouders”, aldus Sport in Dronten.