Roeivereniging Dronten vindt plek aan Lage Vaart: „In mei containers plaatsen”

Sport

DRONTEN - Zo’n twintig belangstellenden woonden gisteravond de oprichtingsvergadering van Roeivereniging Dronten’17 bij. Als B en W binnenkort het licht op groen zetten, krijgt de club een tijdelijke accommodatie aan de Lage Vaart, vlakbij de hogeschool en de survivalvereniging. Daar wil RVD’17 volgende maand van start gaan vanuit enkele containers en kantoorunits.

DeDrontenaar.nl sprak na afloop van de oprichtingsvergadering met voorzitter Willem Jan Noordzij.

Hoe bent u bij RVD’17 betrokken geraakt?
Willem Jan Noordzij: „Ik heb op zich niet zo veel met de roeisport. Wel met water, want ik heb gezeild en gesloeproeid. Raymond Delorme, één van de twee oprichters, is een persoonlijke vriend en die heeft me benaderd. Tijdens de voorlichtingsavond merkte ik een sfeertje waarvan ik zei: daar wil ik me wel voor inzetten.”

Wat hebben jullie besproken tijdens de oprichtingsvergadering?
„De notaris was er nog niet bij, maar dat gaan we deze of volgende week fixen. Er waren een kleine twintig mensen aanwezig en die hebben we een uitleg gegeven over wat we de afgelopen negen maanden hebben gedaan. Daarbij ging het vooral over de locatie.”

Hebben jullie inmiddels een locatie gevonden?
„We hebben vijf locaties in Dronten bekeken, die één voor één afvielen. We hebben nu een keuze gemaakt: in de buurt van de survivalvereniging aan de Lage Vaart ter hoogte van de steiger. Het college van B en W moet er nog een beslissing over nemen, maar we zijn door de gemeente zelf op deze locatie gewezen, dus dat zal wel goed komen.”

Is dat de definitieve plek?
„Nee, de gemeente heeft met nadruk gezegd dat dit een tijdelijke locatie is voor vijf tot tien jaar. Als we er weg moeten, moeten we het achterlaten zoals we het hebben aangetroffen. Dat betekent dus dat we er niet kunnen bouwen.”

Er komt dus een tijdelijke accommodatie?
„Inderdaad. We hebben twee opslagcontainers van 14 meter op de kop kunnen tikken bij de roeivereniging uit Wolvega. Dat wordt de opslag voor de roeiboten. Daarnaast hebben we acht kantoorunits van 6 bij 3 meter: twee voor de werkplaats, vier voor de kantine en twee voor de kleedkamers.”

Wanneer moet dat er allemaal staan?
„We willen na de meivakantie beginnen. Het roeiseizoen is natuurlijk al begonnen en men wil zo snel mogelijk roeien. Zodra we de vergunning hebben, gaan we de containers plaatsen.”

Zijn er dan al boten?
„Ja, we hebben zes boten gedoneerd of in bruikleen gekregen van andere verenigingen en van een particulier. Dat zijn twee- en viermansboten. Dus zodra we de opslag hebben, kunnen we gaan roeien.”

Hoeveel leden of aspirant-leden zijn er?
„Bij de introductie vorig jaar hebben zich zestig belangstellenden gemeld. Dat was een mix van vrijwilligers en roeiers. Daarnaast hebben we contact met de Aeres Hogeschool, waar een aantal studenten interesse heeft getoond. We gaan er nu voor zorgen dat iedereen zich kan inschrijven.”

Bij de presentatie in juni zeiden jouw mede-bestuursleden dat ze in september 2017 van start wilden gaan. Dat is te optimistisch geweest?
„Ik was er toen nog niet bij betrokken en eerlijk gezegd heb ik daar een beetje om gelachen. Je kunt niet beginnen zonder een goede locatie en zoiets kost meer tijd dan men gedacht heeft.”

Hoe waren gisteren de reacties?
„Heel positief! Bij de vorige voorlichtingsavond was er eigenlijk alleen maar een idee. Nu konden we een locatie en boten laten zien. Iedereen was onder de indruk en heeft er vertrouwen in dat het een bloeiende vereniging kan worden.”

Video RVD’17

Boomklever
Dronten Natuurlijk | Boomklever, een kleurrijke acrobaat Dronten Natuurlijk 20 uur geleden
Winkelcentrum Suydersee.
Aantal 'fysieke winkels' in Dronten nam vorig jaar met 5,9% toe 20 uur geleden
Gamefestival.
Wat is er vrijdag te doen? Gamefestival, luister- en e-boeken 21 uur geleden