MHC Flevoland
MHC Flevoland

Wethouder verwacht binnenkort voorstel MHC Flevoland voor waterveld

Sport

DRONTEN – Wethouder Ton van Amerongen gaat er van uit dat er binnenkort een voorstel van MHC Flevoland komt voor de realisatie van een zogenaamd ‘waterveld’. De VVD-wethouder zei dat donderdag tegenover de gemeenteraad bij de behandeling van de plannen voor het kunstgrasveld van BAS Voetbal.

De gemeente Dronten heeft sinds kort een potje voor de verbetering van sportaccommodaties. Om daarvoor in aanmerking te komen, moeten vereniging ook zelf een deel betalen.

Reaal en Asv Dronten

Paul Vermast (GroenLinks) vroeg gisteren waarom BAS Voetbal geen gebruik maakt van dit potje. BAS betaalt weliswaar mee aan het kunstgrasveld, maar doet dit door middel van zelfwerkzaamheid en het inleveren van een natuurgrasveld.

GroenLinks wilde weten of nu ook Asv Dronten, dat haar hoofdveld zelf heeft betaald, Reaal Dronten en MHC Flevoland straks bij de gemeente kunnen aankloppen. Dit onder het motto ‘gelijke monniken gelijke kappen’.

BAS betaalt kwart miljoen

Ton van Amerongen denkt dat het zo'n vaart niet loopt, omdat BAS wel degelijk een forse bijdrage levert. Omgerekend gaat het volgens de wethouder om een bedrag van 250.000 euro.

Waterveld MHC Flevoland

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 12 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 12 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 13 uur geleden