Zwembad De Abelen in Swifterbant.
Zwembad De Abelen in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Ondernemer haakt af, zwembad De Abelen in Swifterbant terug bij af

Sport

SWIFTERBANT - Dorpsbelangen Swifterbant had bij haar gesprekken over de toekomst van buitenzwembad De Abelen de hoop gevestigd op een geïnteresseerde ondernemer. Deze is echter afgehaakt wegens familieomstandigheden en dus zijn de plannen voor het zwembad weer terug bij nul.

De gemeente Dronten wil de buitenzwembaden in Biddinghuizen en Swifterbant graag open houden, maar vraagt daarvoor wel een bijdrage van de dorpen. In Swifterbant hebben Dorpsbelangen, een ondernemer en de gemeente gesprekken gevoerd over een andere vorm van beheer van De Abelen.

„Zeer positief”, zo omschrijft Dorpsbelangen die gesprekken. Zij betreuren dan ook het beëindigen van de samenwerking: „Nu begint de zoektocht opnieuw.”

Nieuwe gesprekken

De gemeente heeft onlangs het contract met zwembadexploitant Optisport verlengd. Dorpsbelangen gaat nu met dit bedrijf in gesprek over de mogelijkheid om met vrijwilligers een bijdrage te leveren.

„Toch willen wij de zoektocht naar andere vormen van beheren niet stoppen”, schrijft Dorpsbelangen, „Daarom doen wij een oproep aan ondernemers èn inwoners om creatief maar vooral ook heel concreet mee te denken over zwembad De Abelen.”

„Ziet u bijvoorbeeld mogelijkheden om het bezoekersaantal van het zwembad te verhogen omdat u iets extra’s kunt bieden? Of heeft u een goed idee voor het beheer van het zwembad en wilt u uw bijdrage hier aan leveren, neem dan contact op.”

Dorpsbelangen Swifterbant

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 21 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 21 uur geleden