Karst van Dijk  (BAS)
Karst van Dijk (BAS) ©maartenheijenk.nl

BAS wint in Ermelo, Swift in slotfase onderuit bij Be Quick '28

BIDDINGHUIZEN/SWIFTERBANT - BAS heeft dinsdagavond in de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen afgerekend met EFC '58. De Biddinghuizenaren wonnen door goals van Karst van Dijk en Jesper Claassen met 1-2. Swift '64 ging in de slotfase met 4-2 onderuit tegen Be Quick '28.

BAS begon vorige week zaterdag aan de voorbereiding, maar speelde door Lowlands nog geen oefenwedstrijd. Bij EFC in Ermelo kwam de ploeg voor het eerst in actie en tegen de vierdeklasser werd het verschil voor rust gemaakt. Karst van Dijk bracht zijn team op een 0-1 voorsprong en Jesper Claassen tilde de marge naar twee.

Na rust werd er veel gewisseld en dat leverde een rommelig tweede bedrijf op. EFC leek zelfs nog even te geloven in een gelijkspel, maar BAS-goalie Hessel Bregman hoefde uiteindelijk maar één keer te vissen.

Swift onderuit in Zwolle

Swift '64 heeft dinsdag ook de tweede oefenwedstrijd met een nederlaag afgesloten. Tegen tweedeklasser Be Quick '28 begon de ploeg met de veelal bekende namen en door treffers van Thim Verhoeven en Danny de Jonge werd een 1-0 achterstand omgezet in een 1-2 voorsprong.

Toch lukte het niet om de zege over de streep te trekken, mede omdat er veel wissels werden doorgevoerd. In de 82ste minuut kwam Be Quick alsnog langszij en de Zwollenaren kregen het daarna nog twee keer voor elkaar om te scoren. Via een strafschop werd de eindstand bepaald op 4-2.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 22 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden