Evert Hoolwerf won in 2015 de laatste grote marathon in Dronten.
Evert Hoolwerf won in 2015 de laatste grote marathon in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Kunstijsbaan Dronten keert met KPN Cup en NK terug op marathonkalender

Sport

DRONTEN/BIDDINGHUIZEN - Na afwezigheid van een aantal jaren wordt er het komende seizoen weer een ‘grote’ marathon geschaatst bij Leisure World. De toppers komen op zaterdag 16 februari 2019 naar Dronten voor de voorlaatste wedstrijd om de KPN Marathon Cup. De KPN Cup bestaat uit dertien wedstrijden met een finale op 2 maart in Leeuwarden.

Leisure World koos er gedurende een aantal jaren zelf voor om geen wedstrijd voor de KPN Cup te houden in Dronten. De ijsbaan wilde onderscheidend zijn en opteerde daarom voor een eigen wedstrijd om de Jan Maarten Heideman Bokaal. Die marathon werd in november 2015 voor ’t laatst gehouden en gewonnen door Evert Hoolwerf.

Op dezelfde dag als de wedstrijd voor de toprijders staat bij Leisure World ook het Nederlands kampioenschap jeugdmarathon op het programma.

Flevonice

Flevonice in Biddinghuizen staat het komend seizoen drie keer op de marathonkalender. Op vrijdag 15 februari wordt daar het open NK voor veteranen gehouden. Daarnaast zijn er wedstrijden op dinsdag 11 december en dinsdag 15 januari. Bij de laatste wedstrijd komt ook de topdivisie dames in actie.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 17 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 17 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 18 uur geleden