ASVD Korfbal
ASVD Korfbal ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

ASVD Korfbal kan net niet doordrukken tegen gedoodverfde titelkandidaat KV Heerenveen

DRONTEN - ASVD heeft in een goede wedstrijd nipt verloren van de gedoodverfde titelkandidaat Heerenveen. In een spannende wedstrijd waarin ASVD lang bij bleef, maakte Heerenveen in de slotfase in vijf minuten het verschil: 17-20.

KV Heerenveen. Heerenveen heeft een zeer ervaren en lange ploeg. Zo heeft het met Noël van der Honig, Sjors Keij en Evelyn Zoetendal drie spelers in de gelederen met korfballeague-ervaring. Heerenveen had de eerste twee wedstrijden van het seizoen met overtuigende cijfers gewonnen.

Brutaal

ASVD begon goed en nam brutaal de leiding: 4-2. Hierna zette Heerenveen aan en dat leidde tot 4-7. ASVD voorkwam dat Heerenveen verder uitliep en vlak voor rust haakte de ploeg zelfs weer aan. Ruststand: 10-10.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Heerenveen liep weer uit, maar ASVD bleef vechten en kwam ASVD zelfs op voorsprong. Op dat moment kwam de routine bij Heerenveen bovendrijven en met vier doelpunten op rij werd deze achterstand door Heerenveen vakkundig omgebogen. ASVD was niet meer bij machte om deze achterstand ongedaan te maken. Eindstand: 17-20.

Opdrachten goed uitgevoerd

„We speelden een collectief zeer sterke wedstrijd. De opdrachten werden goed uitgevoerd en dit resulteerde in een georganiseerde opbouw van de aanval. Op 16-15 konden we helaas niet de 17-15 maken. Toen naam Heerenveen over en kwamen we uiteindelijk net te kort”, analyseerde coach Wilbert Leendertse.