Ingrid de Boer
Ingrid de Boer Liesbeth Steller fotografie

ASVD Korfbal treurt om blessure Ingrid de Boer, maar pakt wel mooie overwinning

Sport

VRIEZENVEEN - De korfballers van ASVD hebben met 21-25 gewonnen van Amicitia en daarmee een gaatje geslagen met de degradatiekandidaten. Het vormde de afsluiting van een beroerde week, waarin Ingrid de Boer een zware blessure opliep.

De kreten die Ingrid de Boer slaakte toen ze op de training geblesseerd raakte, gingen bij de spelers door merg en been. Zij had al eerder twee keer haar kruisbanden afgescheurd en ze besefte gelijk dat dit de derde keer was. Het gebeurde aan het eind van de training en iedereen ging in mineur naar huis.

Toch een lachje

Het bleek in het treffen met Amicitia niet door te werken. De belangrijke wedstrijd werd soeverein gewonnen en ook bij hoofdtrainer Wilbert Leendertse kon er een lachje af: „Het is nog wel even wennen om te weten dat we het voorlopig zonder onze routinier gaan doen. Afgezien van het feit dat het voor haar nog het ergste is. Het team is er goed mee omgegaan. Een scherp Amicitia heeft ons doen wankelen maar niet omver gekregen.”

Nadat de Drontenaren op een 0-2 voorsprong waren gekomen was het Amicitia dat het heft in handen nam. En dat kwam voornamelijk omdat de niet-schutters van de club uit Vriezenveen steeds raak schoten. Het bracht ASVD/PV Systems niet van haar stuk maar Amicitia liep wel uit naar een voorsprong van vier doelpunten. Met onder andere een zuiver schietende Wouter Neutel beperkte ASVD de schade tot 13-11 bij rust.

Arjen Kamer

In de tweede helft bleef Amicitia aan de goede kant van de score. Maar bij 18-15 ging de Drontense formatie er op en er over. Arjen Kamer, weer lekker op dreef met zijn doelpunten, leidde deze fase in. De fase van 18-15 naar 18-21 kwam Amicitia niet meer te boven. Eindstand: 21-25.

Met acht punten uit zeven wedstrijden en de degradatieplaatsen op redelijke afstand ziet Wilbert Leendertse de doelstelling dichterbij komen: „We willen graag in deze sterke klasse snel afstand nemen van de onderste regionen, zodat we lekker de zaal in gaan. We zijn er nog niet maar wel op de goede weg.”

Scores voor ASVD

  • Wouter Neutel 7
  • Arjen Kamer 5
  • Lejon Bruinekreeft 4
  • Rodee Voortman 4
  • Kim Zwiers 2
  • Jitte Leendertse 2
  • Robin ter Woord 1

Programma

  • Zaterdag 29 oktober, 15:30 uur: Wit Blauw (Kampen) - ASVD.

Ingrid de Boer

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden