Archieffoto.
Archieffoto. ©maartenheijenk.nl

Vooruitblik voetbal: Swift '64 en Reaal Dronten spelen competitieduels

Sport

DRONTEN/SWIFTERBANT - Een groot deel van het amateurvoetbal geniet van een vrij weekend, maar voor Swift '64 en Reaal Dronten is dat niet het geval. Beide ploegen spelen gewoon een competitieduel. Daarnaast komt asv Dronten in actie in de beker.

Swift '64

Derdklasser Swift '64 speelt een thuiswedstrijd tegen Olympia '28. Dit duel werd eerder afgelast vanwege een sterfgeval bij Olympia en wordt zaterdag ingehaald. Swift kent een lastige start van de competitie, want met negen punten uit zes wedstrijden is de ploeg allerminst tevreden.

Tegenstander Olympia verloor de eerste drie wedstrijden, maar is inmiddels op stoom. De laatste twee speelrondes leverden overwinningen op, want eerst werd SC Rouveen met 1-4 verslagen en daarna ging ook Hulshorst over de knie: 4-0. Olympia staat na zes potjes op een elfde plaats.

Reaal Dronten

In de vierde klasse C staat er 'gewoon' een volledige competitieronde op het programma. Het geplaagde Reaal gaat op bezoek bij Vierhouten '82 en treft daarin de nummer elf van de ranglijst. Voor de Drontenaren een mooie gelegenheid om een negatieve serie te doorbreken, want de laatste vier wedstrijden werden verloren. Daardoor is Reaal afgezakt naar de achtste plaats.

Volledig programma

VV Vierhouten'82 - Reaal Dronten

Voorbeschouwing door Klaas Huisman (Reaal Dronten):

Aanstaande zaterdag 10 november gaat Reaal Dronten op de Veluwe in de bossen en aan de heide bij vv Vierhouten'82 op bezoek.
Deze wedstrijd begint zaterdagmiddag om 15:00 uur bij het dorpshuis De Horsterhoek aan de Elspeterbosweg te Vierhouten en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Robert Hoornstra uit Zwolle.
De laatste keer dat beide teams elkaar troffen was tijdens een oefenwedstrijd in het seizoen 2013-2014 waarbij de teams elkaar met een 2-2 gelijkspel in evenwicht hielden.
Na vier nederlagen op rij hunkeren de rood zwarte duivels naar eerherstel en een goede driepunter, maar ook de groen witte Vierholters hebben de punten hard nodig.
Beide teams zijn teleurstellend aan de competitie begonnen en zullen zaterdagmiddag voor eerherstel gaan.

Een lastige obstakel
Het kan soms heftig spoken in de Veluwse bossen waar deze supergezellige en gemoedelijke dorpsclub altijd bereid is om de mouwen op te stropen en alles te geven.
Vorige week gaven de groen witten goed partij tegen subtopper WZC Wapenveld die pas in de slotfase afstand wisten te nemen om uiteindelijk met pijn en moeite met 0-3 van het strijdvaardige Vierhouten te winnen.
Het taaie en stugge vv Vierhouten met zijn authentieke typische Veluwse dorpsmentaliteit is tegenwoordig een lastige obstakel en een moeilijk te bespelen tegenstander.
In de eerste thuiswedstrijd wonnen de groen witte Vierholters verrassend met 3-0 van Noord Veluwe Boys waar Reaal Dronten later met 2-1 van zou verliezen.

De duivels
De Reaalisten zullen zich zaterdag goed moeten wapenen om deze fysiek sterke typische veluwse vechtploeg te kunnen bestrijden.
Na de 0-2 thuisnederlaag tegen vv Zeewolde is iedereen benieuwd hoe het getergde Reaal Dronten voor de dag gaat komen.
De topscorers bij de rood zwarten zijn Nordin Hettinga en Willy van der Zande met twee treffers.
Het is nog onzeker of Jeffrey van den Brakel weer meteen gaat aansluiten en of Luc de Ridder weer fit is, maar het boegbeeld Stefan Wermers is wel weer terug.
Trainer Carl Aventurin kan zaterdag over 15 fitte en gretige spelers beschikken.

Stand van zaken
De thuisploeg vv Vierhouten'82 staat met vier punten uit zes wedstrijden en een doelsaldo van 6 voor en 11 tegen op een teleurstellende 11e plek in de vierde klasse C.
De groen witte Vierholters wonnen slechts 1 keer thuis met 3-0 van Noord Veluwe Boys en speelden uit bij vv Prins Bernhard in Uddel met 1-1 gelijk.
Alle overige vier wedstrijden gingen verloren waarbij de groen witten thuis met 2-3 en 0-3 onderuit gingen tegen vv Elspeet en WZC Wapenveld.
De uitwedstrijden bij SEH Heerde en SV 't-Harde gingen met 1-0 en 3-0 verloren. Het bekeravontuur was na een ruime 8-1 nederlaag bij derdeklasser Hatto Heim ook snel voorbij voor vv Vierhouten'82.

Een rol van betekenis
Reaal Dronten staat met zes punten uit zes wedstrijden en een doelsaldo van 7 voor en 11 tegen op een teleurstellende 8e plek in de vierde klasse.
De rood zwarten wonnen hun eerste twee competitiewedstrijden, maar verloren daarna vier keer op rij en hunkeren nu weer naar een goede overwinning.
De Reaalisten zullen moeten winnen om weer naar de middenmoot te klimmen en een rol van betekenis te spelen.

Teaminfo
Hoofdtrainer Jan Den Herder is aan zijn tweede seizoen bezig op De Horsterhoek en was hiervoor jarenlang als assistent en jeugdtrainer bij de grote buurman vv Nunspeet actief.
Het team van vv Vierhouten'82 heeft een gemiddelde leeftijd van 22 jaar oud en heeft met zes spelers tussen de 16 en 20 jaar veel jonge talenten bij de selectie zitten.
De drie oudgedienden Diley Karssen, Gerben Tissingh en Mitchel Spin nemen de vijf super jonge talenten Joris Smit, Arno Krol, Joeri Pluim, Jermain Pereira en Jesper den Herder op sleeptouw.
De twee jongste spelers Joris Smit en Jesper Den Herder zijn slechts 16 jaar oud.
Op dit moment zijn Gerben Tissingh en Ruben Beelen met drie en twee treffers de topscorers bij vv Vierhouten.
Vorig seizoen eindigde vv Vierhouten op een 11e plek in de vierde klasse B en was Stefan Bouw met tien doelpunten de clubtopscorer.

Clubinfo
De voetbalvereniging Vierhouten'82 werd op 26 maart 1982 in de clubkleuren Groen Wit opgericht en kent zijn oorsprong in de ZVB.
Deze kleine gemoedelijke Veluwse dorpsclub telt tegenwoordig ongeveer 150 leden terwijl het dorp zelf ruim 700 inwoners heeft.
De club heeft als bijnaam De Vliegende Herten of Vierholters!

Dorpshuis De Keet
Deze oergezellige en typische Veluwse dorpsclub speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark De Horsterhoek aan de Elspeterbosweg te Vierhouten waar het slechts 1 speelveld tot zijn beschikkig heeft.
Het knusse Dorpshuis Horsterhoek doet dienst als sportkantine.
Dit sfeervolle dorpshuis wordt in de volksmond ook wel De Keet genoemd.
Aanvankelijk had deze voetbalclub helemaal geen eigen sportpark en moest het uitwijken naar Nunspeet om daar op sportpark De Wiltsangh bij de grote buurman vv Nunspeet zijn thuiswedstrijden te spelen.
Het dorp en de voetbalclub Vierhouten hebben een sterke binding met Nunspeet.

De resultaten
Vorig seizoen eindigde vv Vierhouten op een 11e plek in de vierde klasse B.
De groene vierholters begonnen ooit in de ZVB en speelden daarna jarenlang in de vierde klasse.
De club promoveerde vier keer in zijn bestaan naar de derde klasse waar het nooit langer dan drie seizoenen kon overleven.
In 1997, 2007 en 2011 werden de Vierholters kampioen van de vierde klasse en in 2014 promoveerde de club via de nacompetitie naar de derde klasse om in 2016 weer te degraderen.
In 2009 bereikte vv Vierhouten zijn absolute hoogtepunt door op een verdienstelijke 6e plek in de derde klasse te eindigen.
Sinds 2016 komen de Vierholters weer in de vierde klasse uit.

De vierde klasse C
Op deze super saturday gaat de hele top vier tegen elkaar in actie komen.
De trotse koploper vv Zeewolde staat op 15 punten en ontvangt de nummer drie WZC Wapenveld die op 12 punten staan.
Bij een overwinning op WZC kunnen de blauwe zeehonden uit Zeewolde goede zaken doen.
De nummer twee SV 't-Harde heeft 13 punten en ontvangt de nummer vier vv Prins Bernhard uit Uddel die met 11 punten de aansluiting willen houden.
Ook de nummers 6 en 5 vv Elspeet en EFC'58 Ermelo spelen tegen elkaar terwijl de nummer 5 SEH Heerde in de streekderby met laagvlieger VEVO moet afrekenen.
Onderin staan Reaal Dronten, VEVO Veessen, Noord Veluwe Boys en Vierhouten met zes, vijf en vier punten terwijl EZC'84 uit Epe met slechts 1 puntje uit zes wedstrijden de rode lantaarn vast heeft.
De Reaalisten zullen moeten winnen om weer naar de middenmoot te klimmen en een rol van betekenis te spelen.

Topscorers
De topscorers in de vierde klasse zijn Yorrick Priem en Romin Ahmadi van EFC'58 Ermelo die beiden zes keer doel troffen.
Daarachter volgen Ruben Stoelhorst en Pieter Blom van vv Zeewolde met vijf en vier doelpunten.
Namens Vierhouten is Gerben Tissingh met drie doelpunten de topscorer en bij Reaal Dronten staan Nordin Hettinga en Willy van der Zande op twee treffers.

Het verscholen dorp
Ingeklemd tussen Nunspeet en Elspeet ligt tussen de bossen en aan de heide het kleine Veluwse boerendorp Vierhouten met zijn 700 inwoners.
Dit dorp behoort tot de gemeente Nunspeet en heeft in de zomermaanden veel meer dan 700 inwoners als de omliggende campings volstromen.
Het dorp heeft een sterke regionale binding en is enorm op Nunspeet georienteerd.
In de tweede wereldoorlog vonden vele joden en onderduikers hier een onderkomen in het verscholen dorp diep in de Veluwse bossen.
Tegenwoordig is het verscholen dorp een bezienswaardigheid en toeristische attractie.
Het dorp Vierholten dankt zijn naam aan de vier omliggende bossen, het vierhouterbos, vreebos, elspeterbos en gortelse bos, maar er schijnt vroeger ook een vooraanstaande Nunspeter familie met de naam Vierholten te zijn geweest die hier landgoederen bezaten.

De wedstrijd vv Vierhouten - Reaal Dronten begint zaterdagmiddag om 15:00 uur aan de keet op sportpark De Horsterhoek te Vierhouten en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Robert Hoornstra uit Zwolle.
In de loop van zaterdagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag.
Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzaterdag toe in de vierde klasse C.

Alle voorspellingen van de vierde klasse C:

  • vv Vierhouten'82 - Reaal Dronten Een 2.
  • vv Elspeet - EFC'58 Ermelo Een 3.
  • vv Zeewolde - WZC Wapenveld Een 1.
  • SV 't-Harde - vv Prins Bernhard Een 1.
  • SEH Heerde - VEVO Veessen Een 1.
  • Noord Veluwe Boys - EZC'84 Epe Een 1.
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 14 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 14 uur geleden