Reaal-trainer Carl Aventurin.
Reaal-trainer Carl Aventurin. ©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten imponeert met klinkende en knappe zege op Elspeet

DRONTEN - Wat een overwinning met vertrouwen doet werd zaterdag duidelijk rond Reaal Dronten. Na een serie van nederlagen werd er vorige week weer eens gewonnen en tegen Elspeet volgde er een nieuwe zege. De gasten werden met liefst 5-1 verslagen.

Reaal kende even een lastige periode, maar tegen Vierhouten werd die fase afgesloten met een zege. Thuis tegen Elspeet kreeg die overwinning een vervolg, en hoe. Vanaf het eerste moment waren de Drontenaren de bovenliggende partij en bij rust was dat goed voor een 2-0 voorsprong. Jeffrey van den Brakel tekende na tien minuten voor de 1-0 en Will van der Zande maakte een kwartier later de tweede.

De thuisploeg speelde Elspeet bij vlagen weg en in de tweede helft volgden er nog drie goals. Nordin Hettinga verzorgde de 3-0, Elspeet deed vervolgens nog wat terug, maar door treffers van opnieuw Hettinga en Kizler Caglayan stond er na negentig minuten een vette 5-1 overwinning op het bord.

Verslag Reaal Dronten:

Geschreven door Klaas Huisman

Een oppermachtig en dominant Reaal Dronten boekt een vrij eenvoudige 5-1 overwinning op vv Elspeet en klimt naar de 6e plek.
Door deze ruime 5-1 overwinning doen de rood zwarte duivels weer volop mee in de subtop van de vierde klasse C.
Hoofdtrainer Carl Aventurin zag vlak voor de aftrap zijn centrale verdediger Remco Drenth afhaken en was hierdoor genoodzaakt om aanpassingen in de opstelling te doen.
Bij de Reaalisten zat de lichtgeblesseerde Kevin Dolman op de bank en ontbraken de dragende spelers Mark de Ridder en Ruben Geerts.
Normaliter is Ayrton Neyenhuis de stofzuiger op het middenveld, maar vandaag kreeg Ayrton een enorme uitdaging op de linksbackpositie.
Onderaan dit wedstrijdverslag staat de opstelling van Reaal Dronten
en alle uitslagen van de vierde klasse C.

Korte Intro

Onder toeziend oog van ongeveer 50 toeschouwers met als bijzondere gast SC Emmeloord leider Herman Vos verschenen beide teams aan de aftrap.
Er stond een ijzige straffe koude kille wind op sportpark De Munten waar helaas het scorebord en ook de omroepinstallatie nog niet konden worden gebruikt.
Wij hopen dat de omroepinstallatie volgende week tegen Prins Bernhard weer op volle toeren kan draaien.

De beginfase

Meteen vanaf de aftrap trokken de Reaalisten ten strijde en werd het vijandelijke doel onder vuur genomen.
Een vrije trap van Giovanni Wegman werd gepareerd door de doelman van Elspeet en na een goede loopactie van Nordin Hettinga zeilde het schot van Willy van der Zande rakelings naast.
De Elspeters waren zoekende en hadden de grootste moeite om de aanvallers van Reaal af te stoppen.
Met lange diepe ballen probeerden de zwart witten hun buitenspelers over de flanken te bereiken, maar echte grote kansen bleven uit.
De gehele wedstrijd was Reaal Dronten voetbaltechnisch de betere ploeg en probeerde het fysiek sterke vv Elspeet met kick en rushvoetbal onder de druk uit te komen.

De voorsprong

In deze beginfase waren de Reaalisten met attractief aanvallend voetbal de bovenliggende partij en dit beginoffensief resulteerde in de 10e minuut in een bevrijdende 1-0 voorsprong door Jeffrey van den Brakel.
Voorafgaand aan dit doelpunt zette Reaal aanvaller Nordin Hettinga de doelman van vv Elspeet flink onder druk waardoor hij de bal niet kwijt kon en deze zomaar bij Giovanni Wegman inleverde.
Deze afvallende bal werd op het middenveld door Giovanni Wegman opgepikt die op zijn beurt met een perfecte steekbal Jeffrey van den Brakel wist te bereiken.
Met een perfecte schuiver in de verre hoek scoorde Jeffrey van den Brakel de dikverdiende 1-0 voorsprong voor Reaal Dronten.

Plaagstootjes

De gasten uit Elspeet probeerden meteen vanaf de aftrap druk naar voren te zetten om een gelijkmaker te forceren.
Bij slordig balverlies moest Reaal Dronten verdediger Branko Huiberts alle zeilen bijzetten om zijn slippertje te herstellen en hierbij kwam deze noeste verdediger goed weg met een gele kaart.
Met typisch engels kick en rush voetbal probeerde vv Elspeet via de flanken iets te forceren en dit leverde het Veluwse team een paar corners op, maar de verdediging van Reaal Dronten stond als een solide blok beton en gaf weinig weg.
Vanuit de tweede lijn werden schoten van Rick Mulder en Emiel Goud vakkundig geblokt en weggewerkt.
Een lange rush van Elspeter Chiel Dijkgraaf eindigde in schoonheid en werd perfect door de Reaal verdediging onderschept.

Dominant

Gaandeweg de eerste helft namen de Reaalisten het initiatief helemaal over en volgde in de 25e minuut via een rake kopbal van stille Willy van der Zande de verlossende 2-0 voorsprong voor Reaal Dronten.
Hier ging een slimme vrije trap van Diavolo Rosso Giovanni Wegman aan vooraf die bij de tweede paal door De Tank Willy van der Zande snoeihard in de korte hoek tegen de touwen werd gekopt voor de 2-0 voorsprong.

Kansen

Met een snelle balcirculatie en vlotlopende aanvalsgolven kreeg Reaal Dronten een paar goede kansen om de score op te voeren.
In de 25e minuut dook Danny Mol dreigend op voor het vijandelijke doel waar zijn inzet in tweede instantie door een Elspeet verdediger van de doellijn werd gehaald.
In de 30e minuut werd een voorzet van Azad Abdullah op Will van der Zande ternauwernood verijdelt en ook vlak voor de doellijn weggehaald.
Met vlotte aanvalsgolven probeerde Reaal Dronten de score op te voeren waarbij ook Jeffrey van den Brakel en Danny Mol de doelman op hun weg vonden.

Tegenstoten

Rond de 35e minuut lieten de Elspeters zich weer voorin zien waarbij afstandsschoten uit de tweede lijn van Emiel Goud, Chiel Dijkgraaf en Rick Mulder werden geblokt.
Een indraaiende corner van Elspeet veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het Reaal doel waar de verdediging wederom stand hield.
Vlak voor rust had de sterk spelende Azad Abdullah een mooie actie in huis waarbij het hoofd van Will van der Zande werd gevonden, maar diens kopbal ging rakelings over.
Met een 2-0 voorsprong gingen we rusten.

Bliksemstart

De tweede helft kon niet beter beginnen voor Reaal Dronten.
Terwijl de meeste supporters nog uit de sfeervolle warme kantine moesten komen scoorde goudhaantje Nordin Hettinga in de 46e minuut met een geplaatst schot de 3-0 voor Reaal Dronten.
Een mooie pass binnendoor zette de Elspeter verdedigers op het verkeerde been waarbij de attente Nordin Hettinga verwoestend hard uithaalde voor de 3-0 voorsprong voor de rood zwarte duivels.

Lik op stuk

Heel even zette vv Elspeet nog even aan waarbij Bart van der Hoorn door Reaal doelman Barteld Hoekman werd gestuit.
Met uitstekend voetenwerk hield Barteld Hoekman deze aanvaller van het scoren af.
Uit de directe tegenstoot was Danny Mol iedereen te snel af, maar oog in oog met de Elspeter doelman oogde mister Caribbean Blue besluiteloos en zag hij de vrijstaande Nordin Hettinga over het hoofd.
In de 52e minuut kwamen de gasten terug tot een 3-1 aansluitingstreffer.
Vanaf randje strafschopgebied scoorde Elspeter Emiel Goud met een geplaatste diagonale schuiver tegen voor de 3-1 aansluitingstreffer.
De zwart witten konden niet lang genieten van deze treffer of kregen meteen lik op stuk toen Reaal vanaf de aftrap de 4-1 liet aantekenen.
In de 53e minuut dribbelde Giovanni Wegman over de linkerflank en werd zijn voorzet bij de eerste paal met een fraai lobje door Nordin Hettinga tegen de touwen gewerkt voor de 4-1 voorsprong voor Reaal Dronten.
De vlag ging heel even omhoog bij de grensrechter van Elspeet, maar van buitenspel was geen sprake en na een kort overleg werd het doelpunt terecht goedgekeurd.

Stuiptrekkingen

Na deze 4-1 was er nog een laatste stuiptrekking van vv Elspeet te zien waarbij een schot van Bart van der Hoorn tegen de paal belandde en via Barteld Hoekman tot corner werd verwerkt.
Dit waren de laatste wapenfeiten van vv Elspeet want hierna kreeg het oppermachtige Reaal Dronten grote kansen om de score op te voeren.
Bij Reaal Dronten kreeg invaller Charly Chaplin Kiziler de smaak te pakken, maar helaas werden zijn steekballetjes niet altijd goed begrepen.
Een schitterende vloeiende aanval over vele schijven had een beter lot verdiend, maar helaas vergaten Danny Mol en Jeffrey van den Brakel de trekker over te halen.

Slotfase

Met een schitterende steekbal stuurde invaller Charly Chaplin Kiziler het rood zwarte afweergeschut Sniper Bret op avontuur, maar helaas stuitte Bret Eijkelboom twee keer op de Elspeter doelman waarna in de rebound ook Falling Angel Jeffrey van den Brakel niet kon profiteren.
In de 75e minuut kreeg de rood zwarte Bomber Nordin Hettinga een dot van een kans, maar het goudhaantje was gemakzuchtig en wilde het veel te mooi doen en zag zijn lobje in de handen van de Elspeter doelman belanden.
Trainer Carl Aventurin zag met lede ogen aan hoe ook mister Caribbean Blue Danny Mol zijn vizier niet op scherp had staan en een gigantische kans liet liggen waarna Charly Chaplin Kiziler bij iedereen een glimlach bezorgde door op simpele wijze in de 80e minuut de 5-1 tegen de touwen te schieten.
Bij alle doelpunten was de koning van de assists Giovanni Wegman betrokken en in de slotfase maakte ook Luc de Ridder weer zijn comeback.

6e plek

Reaal Dronten wint op eenvoudige wijze met 5-1 van vv Elspeet en klimt hierdoor naar een 6e plek in de vierde klasse C.
Volgende week speelt Reaal Dronten opnieuw een thuiswedstrijd en komt SV Prins Bernhard uit Uddel op bezoek.
De oranje witten uit Uddel gingen vandaag met 1-5 onderuit tegen koploper Zeewolde die hiermee de eerste periodetitel op zak heeft.

Compliment

Het gehele team van Reaal Dronten verdiend een compliment en er waren vandaag diverse spelers waaronder Azad Abdullah en Giovanni Wegman
die het team op sleeptouw namen.
Toch werd de koning van de assists Giovanni Wegman geen man van de wedstrijd en ging alle aandacht uit naar een talentvolle jonge aanvaller met een kleine kritische aantekening.

Man van de wedstrijd

Het Dronter Goudhaantje The Bomber Nordin Hettinga scoorde deze wedstrijd twee keer en is misschien wel het grootste talent in deze regio.
Met deze twee treffers staat Nordin naast Will van der Zande op vier treffers, maar hij weet zelf ook dat het er meer hadden moeten zijn.
Het is moeilijk om vanaf de derde jeugddivisie terug te schakelen naar de vierde klasse, maar Nordin Hettinga is een rasechte spits met enorm veel potentie en kan nog veel beter!

• Nordin Hettinga
  • Will van der Zande (60e Charlean Kiziler).
  • Wissels: doelman Dean Bolink, Luc de Ridder, Kevin Dolman en Charlean Kiziler.
  • Geblesseerd: Remco Drenth, Ruben Geerts, Mark de Ridder.
  • Gele kaart: Branko Huiberts
  • Trainers: Carl Aventurin en Martin Hoogendoorn
  • Keeperstrainer: Kor Dillen
  • Teammanagers: Ron Bolink en Martin Panhuise
  • Medische staf: Dorian van Garderen en Manouk Stienstra
  • Assistent scheidsrechter: Hans Hettinga