Het clubhuis op de Golfresidentie.
Het clubhuis op de Golfresidentie. Ā©maartenheijenk.nl

Golfresidentie Dronten heeft te weinig leden en verlaagt contributie met 200 euro

Sport

DRONTEN - In een ultieme poging om ā€˜buitenledenā€™ te werven, zijn de Golfclub en Vereniging van Eigenaren van de Golfresidentie een ledenwerfactie gestart. De club heeft onder andere de contributie met 200 euro verlaagd.

De golfclub kent twee soorten leden. De bewoners van de Golfresidentie betalen automatisch aan de exploitatie van de golfbaan. Daarnaast zijn er de zogenaamde ā€˜buitenledenā€™, golfers die niet op het park wonen. Op dit moment zijn dat er slecht zeventig. ā€žEn we willen graag dik boven de honderd uitkomenā€, zegt secretaris Piet van der Sar.

Behoorlijk onder druk

Volgens de secretaris is het ledenaantal redelijk stabiel. Op haar website merkt het bestuur echter op dat de golfsport de afgelopen jaren behoorlijk onder druk heeft gestaan. Door de prijzen aan te passen, verwacht het bestuur dat het weer aantrekkelijk wordt om lid te worden.

Van der Sar vertelt dat de exploitatie van het clubhuis de belangrijkste reden is voor de ledenwerfactie: ā€žWe kunnen daar wel wat meer reuring gebruiken.ā€ Behalve een contributieverlaging wordt er een proeflidmaatschap ingevoerd. Ook zijn de huidige leden opgeroepen om actief nieuwe golfers te werven.

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 7 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 8 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 8 uur geleden