Dindoa - ASVD
Dindoa - ASVD © Liesbeth Steller Fotografie

ASVD Korfbal wint dankzij sterke verdediging ook tweede duel in zaalcompetitie

ERMELO - Met als basis een sterke verdediging heeft ASVD de uitwedstrijd tegen Dindoa in een 24-19 winst omgezet. Met vier punten uit twee wedstrijden liggen de Drontenaren op schema om in de top van de eerste klasse mee te draaien.

In een volle en aanvankelijk sfeervolle Dindoahal begon ASVD/PV Systems sterk. De aanvallen verliepen soepel en na een minuut of zes stond er een 2-5 tussenstand op het scorebord.

Vanaf dat moment speelde ASVD moeizaam. Verdedigend bleef het prima op orde, alhoewel Dindoa wel terugkwam tot 5-5. Daarna kwam ASVD weer op voorsprong. Meer dan twee verschil werd het voorlopig niet. Aanvallend liep het gewoon niet lekker. Te veel foutpasses en ook te vaak aanvallen zonder schotpoging.

Lieke Beckerman

Goed om te zien was het feit dat na lang blessureleed Lieke Beckerman weer een volledige wedstrijd speelde. Zij bekroonde dat ook nog eens met 3 doelpunten.

De partijen gingen rusten bij een wel heel lage 6-8 stand. In het tweede bedrijf werd er wel lekker gescoord. De Drontense formatie bleef daarbij steeds aan de goede kant van de score. Toch zat Dindoa lang op het vinketouw. ASVD kwam namelijk maar niet verder dan drie doelpunten verschil en dat is in het hedendaagse korfbal gemakkelijk te overbruggen.

Petra Leijten

Met nog wat aanvalskracht in de vorm van Petra Leijten drukten de Drontenaren tien minuten voor tijd dan toch door en werd er gespeeld naar een 19-24 overwinning.

Hoofdtrainer Wilbert Leendertse zag dat het moeizaam ging: „Het ging met name niet lekker in de afronding. Gelukkig werd dat in de tweede helft beter. We bleven vertrouwen houden en zochten duidelijker naar de kansen.”